Hjärta



Hos dig är jag stark, hos dig är jag underbar
Hos dig har jag allt!


Patrik Isaksson - Hos dig är jag underbar

Dagens

Dagens humör: tycker synd om mig själv för att jag har ont i halsen och öronen, annars är jag väl glad
Dagens tråkigaste: att jag slutar sent
Dagens knäppaste: idag har det inte hänt så mycket knäppa saker, det hände mer igår
Dagens bästa: har inte hänt än, det bästa är att jag ska umgås med Youssef
Dagens sämsta: att jag är på väg att bli sjuk/förkyld
Dagens favorit: Harry Potter och dödsrelikerna (bestämde mig för att läsa om boken i tisdags)
Dagens längtan: att klockan ska bli sex så jag får åka hem
Dagens saknad: mamma och Hanna kan ta och komma hem
Dagens jobbigaste: personer som låter sin ilska gå ut över fel människor 
Dagens beroende:
iPoden, böcker
Dagens vill-ha: mer chococoffé(!)

HejjagheterSandraochdetärjättesyndommig

Nu sitter jag är på jobbet och tycker synd om mig själv. Vaknade med halsont, hoppades på att det skulle gå över snart, men har nu insett att det bara blir värre. Har iallafall tagit en alvedon nu så jag kanske mår lite bättre snart. Jag tror att luftkonditioneringen här på jobbet gör mig lite förkyld. Skönt att jag är ledig i fem dagar efter denna jobbdag. Imorgon blir det som sagt shopping, hoppas på att jag hittar ett par nya jeans. Måste även köpa en present till Saskia som fyller på måndag.

20 minuterstrafik

En tunnelbanestation på min linje håller på att byggas om och då är det 20 minuterstrafik istället. Irriterar mig väldigt mycket på det i och med att det gör så att det tar ännu längre tid för mig än vanligt att ta mig hem från jobbet. De dagar jag slutar sent måste jag åka tbana hem, annars väntar jag ju på pappa och åker med honom. Imorgon slipper jag iallafall att åka komunalt. Både jag och en till tjej som jobbar i växeln skulle jobba till sex imorogon, men hon föreslog att jag kunde fråga om jag får jobba mellan sju och halv fyra istället eftersom att det ändå är så lugnt på kvällarna. Sagt och gjort, frågade hon som bestämmer och det var helt okej. Skönt att jag slipper ha två sena dagar i rad.

Men som sagt tunnelbanetrafiken - jag tycker att de kan ta och bli klara nu så man slipper vänta så länge.


Restaurangbesök

Igår efter jobbet åkte jag bara hem en snabbis för att byta kläder och väska, sen mötte jag upp Youssef. Bjöd honom på restautang, vi åt asiatisk buffé. Det är väldigt förvirrande på den restaurangen när man beställer av en person, får notan av en annan och så kommer en tredje förvirrad servitör tillbaka med växeln. Hög ljudnivå men väldigt trevligt. Vi tog en promenad efter, och vi har lärt oss att det är mig man ska lyssna på trots att mitt lokalsinne inte är det bästa. Det blev istället en lång omväg, men istället fick vi se massa fina hus. När vi kom hem hade mina stackars fötter fått blåsor eftersom att jag inte hade på mig några bra promenadskor. Kanske hade det blivit ännu fler om jag inte blivit buren lite då och då när fötterna inte orkade mer. Hade en riktigt mysig kväll med underbart sällskap.

I wanna grow old with you - Westlife


Den dagen min dotter blev galen

Rubriken är densamma som titeln på den bok jag precis läste ut. I början hade jag lite svårt för den, men det kan ha att göra med att min koncentration inte var den bästa. Men ju mer jag läste desto bättre blev den. Michael Greenberg berättar om sommaren då det kom fram att hans dotter är psykiskt sjuk. Det är verkligen intressant att få ta del av deras liv, och hur de handskas med de problem som kommer med sjukdomen.

Denna sommar, liksom alla andra, har jag haft väldigt mycket tid till att läsa. Har stött på både bra och mindre bra böcker, men en serie som jag verkligen fastnat för är berättelsen om Lotta Thells liv. Jag har läst de två första böckerna av fem. Som vanligt när jag hittar böcker som verkligen är jätte intressanta börjar jag vela mellan att läsa så fort som möjligt för att få veta vad som händer, eller om jag ska spara det så att det inte tar slut alltför snabbt.

När jag jobbar är det rätt avkopplande att läsa när det inte kommer några samtal. Ikväll blir det väl till att leta reda på en ny bok.

Måndag 27/7 -09

"Ändringar kan ske" stod det klart och tydligt på schemat. Blev nyss frågad om jag kunde tänka mig att börja tidigare en av dagarna (och då även sluta tidigare) om två veckor. Jag svarade att det sjävklart funkar för då kan jag åka med pappa båda vägarna. Pluset är att det är en av de från början två dagarna som jag skulle ha låång arbetstid. 8-18 blev istället 7-15.30, skönt ja!

Det blir en del bloggning om jobbet, men det kanske inte är så konstigt under den här tiden. Här är iallafall lite kort vad jag hade för mig under helgen:
Fredag kväll: marshmallowgrillning med Youssef, Annika, Saskia och Gino
Lördag: Harry Potter och halvblodsprinsen med Youssef på dagen, därefter hemmakväll med sen middag och de 102 dalmatinerna på tv
Igår söndag: Umgicks med Youssef hela dagen, gått promenader, mat hos farmor och kört runt med moppen.

Om en vecka kommer mamma och Hanna äntligen hem igen. Det är lite jobbigt att va utan dem så länge, men den här första veckan har iallafall gått fort. Pratade med dem i telefon i lördagskväll, Hanna berättade att hon shoppat loss så när de kommer hem så ska jag se om det är något jag kan låna någon gång =) Själv hade jag tänkt shoppa på lördag med Youssef. Det sägs att tjejer är jobbiga när de handlar, men ärligt talat tror jag att killar är snäppet värre (jag nämner inga namn men Youssef och Anton kan känna sig utpekade.) Det är så mycket som jag behöver, bland annat jeans, men med tanke på mitt sällskap så tror jag att det kan bli mycket tittande på jackor...

Saker man kommer fram till tack vare jobbet

* Min engelska måste vara sämst, det är svårt att hjälpa engelsktalande kunder
* Jag blir väldigt opersonlig när jag jobbar
* Oftast kommer orden automatiskt och jag måste tänka igenom om jag verkligen sa rätt; "skulle jag verkligen säga 'Välkommen till Svenska Bil' IGEN?
* "Mmm.. ett ögonblick", "jag kopplar dig", "varsågod" måste vara riktigt utslitna ord

Bio på lördag

Det blidde pannkakor till lunch, får se hur länge jag håller mig mätt och pigg på det eller om det bara la sig som en klump i magen. Annars får jag äta massa frukt i och med att jag stänger idag. Både igår och idag har det varit lugnt här, har inte fått så många samtal. Lyckligtvis är det inte så pass få samtal så att jag inte får vara kvar och jobba. Hoppas att jag får min lön för de dagar jag jobbade i juni på måndag och att det inte blivit något fel.

Längtar väldigt mycket efter helgen nu när jag har varit ledig så länge och helt plötsligt har börjat jobba. På lördag ska jag äntligen få se Harry Potter och halvblodsprinsen, bokade biljetter igår. Det känns som att jag väntat hur länge som helst. Det var tänkt att jag skulle se den med Hanna och kusinerna, men av olika anledningar blev det inte av, så bestämde att jag lika gärna kunde se den här hemma. Youssef är gullig och följer med trots att han redan sett den, och pappa är snäll som betalar biljetterna, kan det bli bättre? =)


Torsdag 23/7 -09

Kom hem i söndags och har haft massor att göra. Jobb och umgås med Youssef och vänner. Har haft det jätte kul. Efter jobbet igår var jag på "middagspicknick" med Annika och Hanna. Underbart att träffa dem igen! Vi hade riktigt kul, även fast det kanske är lite skumt att kasta vindruvor på varandra. Vi fick besök av Fästingkillen som raggade på oss (Annika.) Med rätt misslyckade raggningsrepliker som "har ni te?" märkte han att ingen var speciellt intresserad och gick, vi fick oss iallafall ett gott skratt. Kort därefter dumpade Hanna oss och åkte till sitt land, så jag och Annika åkte och spelade basket med Youssef, Ante, André och Tomas. Basket är inte min sport men i rätt sällskap är det roligt.

Jobbar till kl sex idag, och sen är planen att jag ska umgås med Youssef =)

Kräftskiva

Igårkväll åkte jag, Hanna, mamma, pappa, Cilla och Kenneth till Axu och Bastis. De bor riktigt fint måste jag säga! Hanna, jag, Cilla och Basti var helgalna hela kvällen, jag tror nog att deras grannar blev riktigt glada när vi åkte hem... Jag och Cilla var duktiga och sprang när vi kom hem. På slutet var hon sjukt snabb! Jag har ändå inte såå dålig kondition eftersom att jag klarar av att springa i hennes takt nästan hela tiden. Funderar på att köpa ett kort på F&S i höst, det känns mer lockande än att köpa ett nytt gymkort där jag hade ett förra läsåret... Förhoppningsvis blir det mer motivation tänkte jag med tanke på att de har fler pass att gå på som jag är intresserad av.

Christoffers lag är med i Kokkola cupen, så både igår och idag var vi och tittade på en av två matcher. De är riktigt duktiga. synd bara att alla skott inte gick in i målet. Imorgon på placeringsmatchen lär det inte gå så bra då Christoffer och ganska många andra är på Hockey Campen. Efter dagens match åkte vi till stan och handlade mat, köpte en present till Lukas (som fyller hela 6 år idag). Ett tag efter att vi kommit hem gick jag och grattade Lukas och presenten blev mycket uppskattad, vilket jag även hade gissat. Fick höra efteråt av Lillemor att han efterlyst godis på morgonen, så det var ju tur att han fick det av oss, haha.

Kräftskiva blir det ikväll. Det är vi tio samt I-B och K, det kommer nog att vara väldigt kul och trevligt!

Söndag 12/7

Har varit vid villan hela helgen och kom hem idag vid halv sex tiden. Idag på kvällen har jag inte gjort så mycket, var ute och cyklade en sväng med Cilla, roligt roligt.

Om en vecka är jag hemma i Stockholm igen, veckan som kommer händer massa kul;
Imorgon: bort med familjen och Cilla - får träffa Emma som jag inte sett på sisådär 100 år
Tisdag: äta middag med släkten hos B och E
Onsdag: familjen K. kommer till villan
Torsdag: Harry Potter-premiär-nattvisningen? *hoppas hoppas*
 Fredag + lördag: ingen koll alls
Söndag: åka hem, leka med Isabel
Måndag: jobb, vara med Youssef!

Mycket att se fram emot helt enkelt =) Sen har Ch fotbollscup som är nån gång i slutet av veckan så vi ska väl kolla på nån match!


Bio ikväll

Ikväll blir det bio med Hanna, Cilla, Christoffer och Sebastian. Vi ska se Ice age 3 i väntan på att Harry Potter ska ha premiär. I denna lilla stad är man lite efter Stockholm så vi måste vänta till den 17 juli. Annars så har vi inte gjort så mycket idag. Tittade lite halvt på Prins Caspian, men måste nog se den någon annan gång för jag såg långt ifrån hela. Imorgon ska vi åka till villan, vi får se hur det går att få moster i båten som fick sitt knä opererat igår. På lördag kommer massa släkt och invaderar oss, det ska bli kul.

Tjing

Funderingar, konstateringar och önskningar

- Är lite irriterad över att Halv åtta hos mig inte kom idag.

- Nu är det  3 veckor kvar tills jag får träffa Youssef igen.

- Det finns mycket att se fram emot som händer när jag kommer hem!

- Hoppas att moffa får tillbaka båten imorgon.

- Jag vill ha fint väder.

- Min mobilräkning kommer att vara dyr, men det är helt klart värt det!

- Trots att det är ett tag kvar har jag funderat på hur min födelsedag ska firas.

- Vad gör jag om jag inte kommer in på juristlinjen?

- Vad ska jag göra om jag inte vill plugga juridik?

Friends

Har tillbringat rätt mycket tid framför tv:n och tittat på Vänner under helgen, vilket jag även tror att jag ska göra idag.


4 månader idag!


Saknar dig nåt otroligt <3

Lördag 4 Juli

Eftersom det inte längre är särskilt fint väder blir det till att stanna hemma idag. Middagen hos Gun och Sten igår var väldigt rolig och trevlig. Strax innan tio cyklade jag, Hanna, Cilla och Christoffer hem. Vi kollade på film (förutom Ch som satt vid datorn och pratade med someone special hihi ;) ) Vi kollade på Bortspolad, som ingen av oss hade sett och sen när filmen var slut tittade vi på ett avsnitt av My name is Earl. Skönt med en lugn kväll :) inte för att vi springer runt så mycket annars heller.

Hittils idag har jag inte gjort så mycket mer förutom att läsa och sett några avsnitt av Friends. Funderar på att springa lite senare, annars kommer det sluta med att jag sitter framför tv:n hela dagen.

Imorgon är det den 5:e ... :)

Fredag 3/7

Följde med mommo och Hanna till stan och handlade. Det går lite fortare när man är med mommo än med moster... (det beror inte bara på att moster behöver köpa mycket mer) När mamma och pappa kommer tillbaka ska vi åka till Sven och Kirsti, och ikväll ska vi på middag hos Gun och Sten. Blir nog riktigt trevligt =) Imorgon ska vi till villan såhoppas på fint väder och varmt vatten.

Gårdagen

Igår åkte jag, Hanna, mamma, pappa och Cilla till Amandas villa. När vi hade åkt lite mer än halva vägen stannade båten helt plötsligt och den gick inte att starta. Vi ringde vårt rescue-team (moffa) som fick komma och hämta oss med lilla båten. Vid villan bytte vi båtar så vi fick ta den lilla långsamma. När vi väl kom fram åt vi lunch, och resten av dagen gick åt till att spela bland annat fotboll och volleyboll. Efter ett par timmar åkte vi hem, och eftersom vi hade den lilla båten og det nästan en timme att komma hem... Det var väldigt skönt att sova under den tiden =) Halv sju var familjen K. bjudna på middag hos kusinerna. Vi åt väldigt god mat, spelade fotboll (ja, det blir mycket fotboll), och tittade på tv. Kort sagt en väldigt bra dag helt enkelt!

Idag har vi inget speciellt inplanerat. Jag tänkte iallafall åka till biblioteket, men sen får vi se vad som händer under resten av dagen =)

RSS 2.0