Lördag 311009

  • Irriterad
  • Oroad
  • Trött
  • Chokladsugen
  • Rastlös
  • Uttråkad

Nej om det skulle ta och hända något roligt nu. T ex att få sms av en viss person.


Torsdag 291009

Har städat hela lägenheten idag, jag är så duktig så. Tittade såklart på Mammas pojkar förut och fick sällskap av mamma och pappa. Haha det programmet är verkligen underhållande! Skrattar hela tiden. Det är Naima som gör programmet så underbart roligt, tjejerna är också roliga men Naima är i en klass för sig. Skrattar så mycket när hon är upprörd =)

Tittar lite halvt på Rosa bandet galan, undrar om de får in så mycket pengar som de hoppats på.

Imorgon blir det This is it.


Onsdag 281009

Har varit och shoppat med mor min i eftermiddags. Köpte strumpbyxor, en grå stickad tröja och lite smått och gott från panduro till min scrap booking! Vi fikade med Irre och Hilda, det var väldigt underhållande. Ibland kan man fråga sig vem som är mest mogen av mig och mamma. Fick en massa kläder av mammas jobbkompis dotter som jag har provat nu under kvällen. Jackor, kavajer, tröjor mm. Alltid trevligt.

Nu måste jag hoppa i duschen, sen blir det till att träffa Youssef.

Alldeles för nära

Ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det.

Det var riktigt nära att allt skulle försvinna. Nu har jag ramlat ner från molnen och står med fötterna på jorden.


-

Lämna mig inte

Fyskisk smärta är bättre än psykisk

Det blir till att bara använda pekfingrarna, och till viss del tummarna när jag skriver. Nu förstår jag varför vi inte fick bowla. Min riktiga nagel gick av under... Nu blöder det och gör ont, det ser inte speciellt trevligt ut. I övrigt gick det ganska bra att bowla, det var jämt.

Morgondagen:
8.00 stickas med massa sprutor
Fika med Hanna
16.00 Torgmöte
18.00 Blomstergruppen

Ska även förhoppningsvis vara med Youssef. Iallafall om jag får bestämma.

Fullt upp helt enkelt... Ser inte fram emot vaccinationen.

Måndag 261009

Det blir ett jättesnabbt inlägg här, ska strax iväg och bowla. Överlevde natten, blev riktigt glad när mor och far kom hem. Nu ska min farmor spöa mig i bowling, sen blir det lunch. Ingen aning om vad jag ska göra resten av dagen. Imorgon händer massor. Skriver om hur det gick sen. Nu ska mina naglar gå av, don't tell Anna...

Söndag 251009

Igår fastnade jag framför Brooke knows best, så det blev till att titta på det halva dagen. På kvällen var jag hos Anton med trevligt folk. Hade det väldigt roligt.

Mitt humör är helt stört, jag tycker inte om hur lätt det påverkas av väder och andra människor, iallafall inte när det påverkas på ett negativt sätt. Har inte lust att göra någonting just nu, bara gråta, jag har inte ens någon anledning att göra det.

Både under natten till idag, och natten till igår har jag sovit hemma helt ensam. Är rätt stolt över det då jag ogillar att vara hemma själv i synnerhet under mörka, kalla höstkvällar. Men det har gått jättebra! Dock hade det varit trevligare med sällskap av en viss person. Det jobbigaste under den här natten var att jag inte sovit så bra, drömde massa konstiga drömmar och vaknade flera gånger av att det var så kallt. En av gångerna jag vaknade kom jag att tänka på att man måste ställa om klockan så då gjorde jag det, i vanliga fall brukar vi alltid gör det på morgonen...

Vad som ska göras idag återstår att se. Nu blir det Brooke knows best... :)

Bra start på lovet

Igårkväll var Youssef, Anton, Isabel, Emelie och Saskia här på middag. Anton hjälpte som vanligt till med maten, vi är grymma som kockar. Det blev klyftpotatis och stekt kycklingfilé med café de parissås. Det var en väldigt bra start på lovet! Saskia frågade om jag och Youssef ville följa med på en spelning senare på kvällen, men ingen hade någon ork så vi stannade hemma istället. Kul att bli tillfrågad iallafall!

Sara hade hittat biljetter till förhandsvisningen av New Moon, dock kändes det inte riktigt lockande att betala 200 kr eftersom att de visar Twilight innan. Tror att jag klarar att vänta någon dag extra istället.

Nu ska jag ta itu med disken och sedan blir det nog lite städning.

Torsdag 221009

Var på stadsvandring på historiapasset idag. Det var intressant och en spännande utslagsfråga.

Blev helt akutslut för en liten stund sen. Vill bara lägga mig och sova. Har tappat studiemotivation och har inte lust att sätta igång med något. Depphöst jaaa!

Onsdag 211009

Stegredovisningen i engelska kanske kunde ha gått bättre, men det känns mycket skönare nu när jag sänkt mitt betygsmål och därmed minskat press och krav. Fikade med Isabel efter skolan och pratade om ditt och datt. Nu känner jag mig helt slut. Ikväll är det Qet, frågan är om Youssef ska följa med eller inte. Hoppas lite på att han ska sova här men det kommer nog inte att bli så.

Blev för övrigt lite gladare under dagen och det var trevligt.

Kul att det finns så gott om tider. V e r k l i g e n . 3 veckor blev 5, men det är faktiskt inte mitt fel.


Hej jag är dum.

Från topphumör till sämst. Igår var jag jätteglad och uppåt hela dagen, idag känns allt blä och jag ser i princip inget positivt. Jag är trött och irriterad. Tänkte dumma tankar igår. Riktigt dumma. Varför förstöra något som är bra? Det som är en av de bästa sakerna just nu. Inte nog med att ovälkomna tankar dyker upp i vaket tillstånd, jag börjar även drömma helt sjuka saker. Ibland tror jag att en del av mig vill få mig själv att må dåligt. Varför kan jag inte bara uppskatta det jag har? Dock är det kanske inte så konsigt att dessa tankar dyker upp nu...

Utdrag ut mitt horoskop för dagen:
"Idag drar du dig gärna undan och är för dig själv. Om du skulle tvingas att umgås med andra är du inte särskilt trevlig."
Så passande.

Rubriiik

Idag ser jag tydligen ut att vara lesbisk.

Jag har verkligen ingen lust att plugga alls! Istället har jag letat jobb och har sökt ett som personlig assistent, så jag har skrivit ett nytt CV och ett personligt brev.

Nu ska jag försöka göra psykologi.


Tisdag 201009

Gårdagens Macbethdiskussion gick mycket bra, kunde ha pratat mer men det jag sa var jättebra. Matteprovet ska vi nog inte nämna, men på mitt PH försökte vi komma på en lösning. Jag behöver plugga mer matte än vad jag gör nu. Jag får inte längre skjuta upp det för att det är tråkigt. Hihi nu dök min mattelärare upp. Min första impuls var att springa iväg...

Är inte så motiverad att plugga, sitter hellre och pratar med alla trevliga människor. Kanske ska läsa i Angels efter lunchen och ta ut glosorna tills imorgon.

Har lite saker inplanerat som händer på lovet. På fredag kommer några vänner och äter middag hos mig, en annan dag blir det bowling, SSU-aktiviteter och umgås med alla glada och trevliga.

I eftermiddag ska jag umgås med Anton, och ikväll är det SSU!


Bevis

Än en gång har jag fått bevis på att jag gjort rätt när jag valt att inte umgås med vissa människor.

Hjärnspöken

Av en händelse snubblade jag över en viss persons blogg. Farligt nog började jag läsa, dock inte från början, utan under den period som jag är mest intresserad utav. Ärligt talat är det inte just denna persons liv som fångat mitt intresse, även om det är spännande att läsa och inte enbart av den främsta anledningen till att jag började att läsa. Nu känner jag att jag måste fortsätta hålla mig uppdaterad om vad som händer, men det kommer bara sluta med att det blir en ond cirkel. Hade detta hänt några dagar tidigare undrar jag om jag funnit det lika intressant. Jag vet inte om jag seriöst har något fel i huvudet. Men det kommer stunder då jag känner att jag måste veta. Stunder då jag verkligen undrar om du är lika rubbad som jag. Kanske handlar det egentligen bara om ett kontrollbehov? Jag vill veta. Det finns saker jag inte riktigt kan släppa och jag önskar nog att det hade varit ett lite annorlunda avslut.

Om jag fick chansen skulle jag nog ta den. Då kanske alla dessa hjärnspöken försvinner. Om det nu skulle dyka upp ett tillfälle får vi väl se hur modig jag är när det verkligen gäller. Egentligen kanske jag ska låta det förflutna vara och istället blicka framåt.

Söndag 181009

Igårkväll blev det Körslaget och sedan Patrik 1,5. Tittade på Mammas pojkar på tv4's hemsida och det är ett program jag ska börja följa. Mycket underhållande med överdrivna personer.

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Folk sover och jag vågar inte riktigt ringa och väcka dem, det brukar inte vara så uppskattat. Konstigt. En sak jag borde göra som jag inte känner direkt lockande är att plugga. Det är både matteprov och Macbethdiskussion imorgon. Good luck. Jag kan iallafall lite mer i matten, men långt ifrån allt. Jag vill inte att detta ska vara en pluggdag. Nu fick jag lite söndagsångest.


Lördag 171009

Börjar allt mer se fram emot att se This is it. Gillar Michaels musik, även fast jag inte är något stort fan direkt. Tror dock att jag kommer att bli lite rädd, han såg ju trots allt läskig ut.

Snart ska jag klä på mig och borsta håret så att jag inte ser ut som ett litet troll. Idag ska det bakas och pärlplattor ska göras med Isabel och Emelie. På den långa resvägen dit (och sedan hem) är det nog bäst att jag läser Angels. Vi får se vad kvällen har att erbjuda.


Motsatsen till äcklig=ful

Annika och Sofia kom till mig runt fem, strax därefter dök Björn upp (det tog honom 10 min, längre tid fick han inte på sig så det var coolt) Vi körde en omgång Twister och sen Alias. Vi är otroligt grymma på att förklara ord. Mycket mycket skratt. Saskia dök upp efter ett tag och även hon var med och gissade ord. Jag undrar hur en svensklärare skulle reagerat om han/hon hört oss... Syftar mest på Johan, jag tror att han skulle finna det underhållande men att det skulle göra lite ont i själen när jag sa att motsatsen till äcklig är ful...

Kort sagt, skrattigt =)


Läkarbesök

Kom till skolan för knappt en timme sedan. Besöket hos läkaren drog över lite på tiden, det blev väldigt mycket information som skulle in i huvudet. Två nya besök bokades in och på vägen till skolan fick jag svänga förbi vårdcentralen och stickas i armen. Nu är det klart att jag ska få vaccinera mig så jag ska slippa min pollenallergi. Tyvärr fick jag inte vaccinera mig så att jag ska bli av med pälsallergin också. Hädanefter ska jag springa dit ofta, bara de närmsta tre åren. Tydligen är jag för övrigt väldigt allergisk mot hästar, tur att man inte bor på landet... Fördomar nejdå.

Snart ska vi äta lunch sen ska jag plugga psykologi.

Torsdag 151009

Spanskaglosorna är svårare än förväntat, försöker plugga in dem nu innan lektionen börjar. Dagens historiapass var jätteintressant (som vanligt)! Markus är bra, vi hade spännande diskussioner och nästa vecka blir det stadsvandring.

Imorgon ska jag till doktorn, ärligt talat vet jag inte exakt vad det gäller. Antingen astman eller ta-sprutor-så-jag-inte-är-päls-och-pollen-allergiker. De går ju i och för sig hand i hand. Aja, imorgon lär jag väl märka det.

Vi har ingen riktig pykologilektion imorgon, utan bara handledningssamtal. Det betyder att jag idag måste bestämma exakt vad jag ska skriva om och vilka frågeställningar jag ska ha. Behöver även plugga lite matte och läsa Angels.

Gabbi är bra

Blev kallad för Prestationsprinsessan, tror att det kan stämma lite (mycket.) Nu känns det iallafall bättre.

Rädd

Ibland kommer stunder då jag inser hur ensam jag är. Jag kanske inte trivs så bra som jag trott? Trötthet, irritation, höstäckel, ångest, gråt. Det jobbigaste är ändå att det är ett av de två hatämnena som vi har i eftermiddag. Hur ska jag klara mig? Det handlar om kraftlöshet. Personen jag hämtar kraft ifrån kommer att vara borta. Jag låter så dramatisk. Men saken är den att jag får ont i magen när jag tänker på kursen, när jag vaknar på onsdagmornar och vet vad sista lektionen är, precis innnan lektionen börjar, under lektionstiden, och till slut - lättnaden när jag vet att det är en vecka kvar tills nästa gång det ska kännas såhär.

Det kanske vore bra att göra något åt saken?

Social

Kom hem från skolan för ett tag sen. Är med Youssef och Isabel och vi är oerhört pratglada. Isabel läser en braig bok och Youssef satt och ställde frågor till Svarens bok. Nu tror jag att han tänkte vara social, men nu sitter jag och skriver istället. Hihi.

Det är jättejobbigt att skriva när man har långa naglar. Både att skriva på datorn och att smsa.

Snart ska vi äta mat, sen tror jag att vi ska spela Labyrint. Det vill iallafall jag :)


Helgen

Fredag: fixade nalgarna hos Anna. Nu har jag lite svårt att skriva... Det går lite långsammare helt enkelt. Det var lite svårt att hitta hem till henne, men det gick bra ändå. Hanna dök upp efter ett tag, kul att träffa henne! När jag hade fått långa naglar åkte jag till stan och var med Youssef och Glenn. Youssef sov över hos mig.

Lördag: Köpte biljetter till This is it med Youssef och Glenn. På kvällen gick jag och Youssef till kyrkan där de hade öppen scen. Hanna sjöng och det var så fint så fint så fint. Var så stolt när hon stod där. Töntig som jag är fick jag lite tårar också. När vi kom hem blev det chokladbollssmet och chips! Vi tittade på Batman och jag somnade i slutet av filmen. Youssef sov över igen.

Söndag: Hanna gjorde scones till frukost, väldigt gott. Vi gjorde inget speciellt under dagen, det blev städning och långpromenad. Vi har bestämt att vi ska börja promenera mer igen. Alltid mysigt. Blev jättesugen på varm choklad med vispgrädde igår och det har fortfarande inte försvunnit. Under promenaden tog vi en liten paus och åt varsin kanelbulle. Vi gick förbi caféet som jag praoade på i åttan så vi gick in och köpte med oss fika. Oturligt nog började det regna, men det var ändå skönt att vara ute och gå.

Idag har vi haft naturkunskap och matte, strax har vi svenska. Efter svensklektionen ska jag och Isabel börja med historiauppgiften som ska in imorgon. Bra va? Sen ska vi träffa Youssef så vi får se vad vi hittar på.

Psykologi är spännande

"Det här pillret gör mig glad om några vecokor. Hur ska jag kunna veta nu, om jag har någon anledning att vara glad ?"

Torsdag 081009

Tänk att byta liv med någon annan för ett tag. Skulle vara spännande.

Imorse när jag vaknade såg jag att jag fått ett sms av Isabel där de stod att hon skulle åka till skolan för att Emelie börjar klockan 9. Tyckte att det var skumt att hon skrev det först, jag menar vi börjar ju också kl 9? Då slog det mig att jag helt hade glömt bort att vi skulle till Historiska muséet. Tunnelbanan var dum så blev tio minuter sen. Muséebesöket var iallafall mycket intressant, guiden var rolig och bra. Snart har vi spanskaföreläsning, därefter ws och eget arbete innan vi ska ha lite mer spanska. Kanske ska träna på glosorna som vi fick till idag?

Efter skolan blir det muffins... :)

Hemlighetsfull

För tillfället är jag trött på att vem som helst ska kunna läsa, därför får min lilla blogg vara lösenordsskyddad ett tag.

Onsdag 071009

Hur lär man sig att inte ta åt sig av sådant som är negativt? För min del är det lättare att inte bry mig om en person jag ogillar eller som jag inte känner så bra säger något mindre snällt. Är det en person jag tycker om är det betydligt svårare. Även om jag i vissa fall kanske inte tar åt mig blir jag ju ändå arg eller irriterad. Slöseri på energi? Ja.

Allt är inte perfekt nu, men vissa saker är mycket mer än bra.

Korta inlägg idag

Har varit på studievägledningssamtal idag, kunde passa på när Gudrun sprang och letade efter folk. Allt klarnade upp, det känns skönt. Hade dock inte hunnit fundera ut några speciella frågor innan jag kom dit eftersom att allt blev så hux flux. Det var ett trevligt samtal iallafall, hon var så glad.

Blev klar med historiauppgiften och har lämnat in den. En del blev lite spännande, visste inte riktigt hur jag skulle göra. Snart ska jag åka hem och plocka murgröna. Hoppas ingen ser mig :)

Tisdag 061009

Hej humörsvängninar. Jag är otrevlig idag och jag vet det. Det bör inte påpekas, det blir värre då.

Ska göra historian strax, men har PH först. Idag känns det bara onödigt, jag har inget att ta upp. Vi har inte så mycket i skolan, jag har en planering, matten är skit. Det är väl typ det?

Hade en jättemysig kväll igår. Jag och Youssef firade sju månader så det blev god mat, film och blåbärspaj. Mumma.

Rubrik

Naturprovet var egentligen inte överdrivet svårt, men mer än G blir det ju ändå inte. Skönt att ha det avklarat iallafall. Nu måste jag ägna tid åt historia och äckelmatte. Kom och hjälp mig?

"Åh nej! Vi kommer bli sånna där tjejer som bara pratar om naglar"

Dagen är ägnats åt att försöka banka in naturkunskap i huvudet (det gick mindre bra, vi får se hur det går på morgondagens prov.) Var på Bajen-BP med mamma och syster. Riktigt härligt med 3 poäng! Åkte därefter till stan och fikade med Hanna, mycket roligt och trevligt som alltid! Skrattade en hel del, Hanna har en förmåga att kläcka ur sig väldigt roliga kommentarer.

Jag: Jag har bestämt mig för att jag ska bli lärare nu.
Hanna, stirrar på mig som att jag är dum i huvudet och säger: det här är det värsta du skulle kunna säga. Det är som att du skulle säga att du är gravid!

Lördag 031009

En del saker är bara att acceptera om man vill ha någon kvar.


Såg District 9 igår med underbara människor. Filmen levde verkligen upp till mina förväntningar, och var hur bra som helst. Handlingen är toppen, den liknar ingen annan film jag sett, utan den är speciell. Fin, äcklig, romantisk, våldsam, underbar, sorglig.

Idag blir det skoshopping!


Fredag 021009

Spanskan igår var jättekul! Lärde mig lite nya fraser, vann preteritum-imperfekt-tävlingen, och hade det roligt. Efter skolan var jag hos Youssef, och när jag kom hem på kvällen satt jag lite vid datorn och läste psykologi. Psykologi är helt klart den mesta intressanta och roligaste kursen vi läser just nu. Lär mig nya saker hela tiden och blir sjukt peppad. Längtar lite efter att få påbörja uppdraget då jag valt ett så spännande ämne.

Snart ska jag fortsätta plugga, ska försöka skriva klart det litterära reportaget idag. Om en timme har jag utvecklingssamtal så vi får se hur långt jag hinner. Annars får jag fortsätta senare. En kurs som det verkligen inte går bra i just nu är matte. Jag förstår inte. Jag förstår inte. Jag förstår inte. Ibland blir det lite bättre efter att jag kastat iväg böckerna och sedan tar upp dem igen, men det är inte alltid det är så smart att kasta iväg dem. Som på lektionerna tex. Hemma går det ju iallafall bra.

I eftermiddag ska jag och fika med rardufvan och sötsemlan på caféet där Youssef praktiserar. Ikväll blir det bio med några vänner och sen får vi se.

Nej nu måste jag börja plugga så jag hinner skriva något innan det är dags för utevcklingssamtal!


Torsdag 011009

Hade en riktigt trevlig kväll igår tillsammans med Åsa, Markus, Victoria och Marianne. Det blev tårtbak och TP. Var faktiskt ganska duktig, tycker inte ens om det spelet eftersom att jag tycker att de flesta frågor är så svåra, haha. Det var iallafall en kul kväll.

Har äntligen fått feedback på min epokanalys, och det gick fasktiskt bättre än väntat. Det bästa är att mitt betygsmål tydligen är rimligt. Nu kanske det vore en idé att påbörja det litterära repotaget...

RSS 2.0