Måndag 31/5 -10

Morgonen började med ett matteprov - VG-komplettering. Under tiden som jag satt och skrev slog det mig att det där var sista gången som jag kommer att plugga matte. Det kändes både lite sorgligt men ändå skönt. Jag gillar ju trots allt matte när det går bra, och nu på senaste tiden så har det ju vänt för mig, jag förstod plötsligt vad jag höll på med. Nu får jag bara vänta på och se omjag lyckades göra tillräckligt bra ifrån mig. Den muntliga spanskaredovisningen gick bra den med, men även idag liksom förra veckan som jag pratade med läraren blev jag skit sur. Ska inte lägga mer energi på det nu så jag lämnar ämnet här.

Gjorde några förändringar i mitt engelskaarbete och sedan skickade jag in både den texten och samhällskunskapen. Det betyder att jag bara har två skolgrejer kvar innan jag slutar! Åkte till stan och köpte två par skor när jag pluggat klart. Tycker att jag förtjänade det ;)

Båda paren är från Skopunkten.

Fredag 28/5

Gårdagen var inte världens bästa, men den var ändå rätt okej. Finns inte så mycket att säga om den mer än att jag bröt ihop på grund av all stress, och en av de bästa sakerna som hände var att jag såg att jag fått MVG+ på mitt filosofiuppdrag! Jättestolt och glad blev jag.

Snart ska jag ha boksamtal om Drömfakulteten. Det blir bara jag och Isabel som ska prata, Nisse skulle också varit i vår grupp men han är spårlöst borta. Det är skönt att ingen annan i klassen har läst den för nu vet jag att jag kommer att kunna säga allt jag vill få sagt. När man är fler brukar jag ofta känna att jag kunde ha visat mer och så men att jag inte kunnat ta den platsen. För jag är ju trots allt osynlig lite för ofta.

Träning!

Är helt slut efter medeljympapasset! Kroppen är helt mör och det känns så skönt att den är genomarbetad. Trots att passet var väldigt tufft var det absolut jobbigaste att jag har så svårt att andas. Det känns som att luftrören är minimala och att jag verkligen måste anstränga mig för att pressa ner syret i lungorna. Men imorgon kommer lönen och då kan jag hämta ut en ny Pulmicort (förebyggande astmamedicin) så då bör jag väl kunna andas någorlunda normalt igen.

Resten av kvällen ska jag ägna mig åt att läsa i Drömfakulteten, har boksamtal på fredagmorgon. Ska nog läsa i min Topp Hälsa också! På F&S-dagen i lördags hade Topp Hälsa ett erbjudande där man kunde få 3 nummer av tidiningen för bara 59 kr samt ett träningslinne och en träningsdvd med Paolo Roberto. Passade på att utnyttja erbjudandet och då fick man en liten påse hem, bland annat det senaste numret av tidningen.


Hej ska vi bli kompisar?

Det finns en person som jag önskar att jag hade som vän. Den här personen är speciell fast ändå rätt så vanlig. Jag tror nog allt att vi är ganska lika, åtminstone på vissa områden. Jag vet att jag skulle trivas och ha roligt i dennes sällskap. Personen ifråga är bra på att sprida glädje, men kan även visa när denne är deppig och nere. Personen är riktigt trevlig och rolig. Låter som en bra person att ha som vän va?

Om det hade varit som när man var liten hade jag helt klart gått fram och frågat:
Hej, ska vi bli kompisar?


Ett inte alltför smart drag

Tog bort föregående inlägg och hoppas att inte allt för många hann läsa det. Trots att ingen som det var riktat till läser min blogg vet man inte om det kommer till dem ändå. 

Ni som läste ska alltså inte ta åt er, hoppas att ingen gjorde det :) <3


-


Tisdag 25 maj

Var hos doktorn och tog en spruta mot pollenallergin och fick mer saker att hämta ut på Apoteket. Jag vill inte veta hur mycket pengar jag (mamma) har behövt spendera på medicin mm. åt mig... På väg hem åkte jag förbi skolan för att prata med spanskaläraren och det resultrerade mest i att jag blev arg. Försökte prata till mig att jag skulle få göra något skriftligt i projektsteget men nej nej, istället ska jag komma dit på måndag och göra två steg muntligt... Det var dock inte där problemet låg. Det här var det värsta; han sa något i stil med: "Sandra, du har potentialen att bli riktigt duktig. Synd bara att intresset inte finns..." NÄHÄ?! OCH VEM TOG DET INTRESSET IFRÅN MIG? JUST PRECIS DET VAR DU DET NÄR DU SA ATT JAG 'KANSKE BÖR SÄNKA MITT BETYGSMÅL TILL G'. KLART JAG TAPPAR INTRESSET! Det var riktigt nära att jag sa att det är han som dödat mitt intresse för spanska, men jag höll det inom mig. Inte börja bråka så tätt inpå betygssättningen...

Skrattar bäst som skrattar sist

Har hunnit med en del att göra idag, samtidigt som det känns som att jag inte gjort något alls. Vi fick veta resultatet på matte nationella idag och det gick som jag hade förväntat mig, faktiskt lite bättre. Nådde inte riktigt upp till mitt betygsmål, men får göra en komplettering på måndag. Inte jättekul att jag fick ännu mer saker att göra men jag vill iallafall ge det ett försök.

Åkte hem till Youssef efter skolan och så var vi där ett tag innan vi begav oss hem till mig. Vi bestämde oss för att promenera en bit så vi gick över kyrkogården. Vi pratade och jag skrattade väldigt mycket. Vi mötte en kvinna som såg väldigt bister ut. Hon spände ögonen i mig och sa "Skrattar bäst som skrattar sist". Det var riktigt komiskt så jag började bara skratta ännu mer. Försökte att hålla det inombords men tillslut bubblade det ut och jag slutade aldrig. Riktigt roligt, men samtidigt var hon lite läskig.

Har hunnit med att köra ett medeljympa pass på F&S, även läst i Drömfakulteten för svenskans räkning. Har även hjälpt Youssef litegrann med något skolarbete.


Vila i frid ♥


Dålig

För en månad sedan har jag för mig att det var gjorde vi den skriftliga delen i svenska nationella. Idag fick jag veta hur det gick. Blev inte nöjd med betyget. Töntig som jag är kom det ett par tårar.

Jag vill inte misslyckas.

Jag har ett rött läppstiftHälsa

Jag har aldrig varit en person som klagat högt över mitt utseende. När några av mina smala vänner gnällt över att "de är tjocka", har jag valt att inte säga någonting. Varken "men kolla på mig då", eller "nej du är inte alls tjock!". Istället har ilskan bubblat inom mig, det har varit nära att ögonen tårats.

Jag är definitivt inte smal, men jag skulle inte säga att jag är tjock (det skulle jag heller inte kalla någon annan). Jag har helt enkelt volanger, som det så fint heter.

Istället för att klaga högt väljer jag att göra något åt det, eller bara acceptera att det är såhär jag ser ut. Just nu är jag ju inte riktigt helt nöjd med hur jag ser ut. Det är inte sunt att äta som jag gör; för oregelbundet och dåligt (lunchen i skolan är inte den bästa) samt för mycket socker. Jag vill inte fokusera för mycket på vad vågen visar, jag tycker att det är bättre att titta i spegeln och tänka på hur man mår. Men jag vet ändå på ett ungefär hur mycket jag bör väga för att det ska vara hälsosamt. Det kommer att bli tufft att få bort de där extrakilona, det är ju inte bara 1-2 kg som ska bort...

För att peppa mig själv ska jag anmäla mig till Topploppet, om någon vill hänga på får ni jättegärna göra det! Bort med fett och in med lite muskler istället! Detta ska jag banne mig klara av.

Oanade talanger & träning

Det var en galet härlig kväll hos Matilda igår! Det var superkul, och fina människor. Det grillades, dansades, vissa visade sig vara naturbegåvningar på pole, haha. En riktigt bra fredagkväll helt enkelt! Detta måste göras om.

Denna dag har jag varit med på F&S-dagen. Var där med min träningskompis - farmor, vi körde ett danspass och ett aerobicpass. Grymt roligt, men väldigt svettigt och jobbigt att träna i solen. Vi fick med oss en massa saker hem. Det blev även en promenad längs vattnet och inne i stan.

Nu försöker jag vila, både psykiskt och fysiskt, för att jag ska orka med något ikväll. Ska umgås med bland annat Isabel, Emelie och Elin. Tror det blir kul. Hoppas bara att jag hinner piggna till, annars finns det en risk att någon får bära mig...

Blomsterkreationer

Ett urval av de blomsterkreationer jag gjort under kursen, och hemma.
Jag vill ta kort!

Jag är så himla sugen på att fotografera! Det bara kryper i fingrarna. Ska på fest hos Matilda ikväll och då vore det ju inte helt fel att ha en kamera med sig, men vill inte riktigt ha med min Nikon... Tyvärr är det nåt knas med ljuskänsligheten på digitalkameran, och ingen vet hur man ändrar tillbaka (eller ens hur det blev så från början).

Ska göra en blomsterdekoration i eftermiddag, och eftersom att jag är i princip utan pengar får jag använda mig av det som finns i naturen. Under blomsterkursen har vi ju lärt oss att det går att göra sjukt mycket olika saker av det man hittar ute. Tänkte iallafall att jag kan ta med mig kameran då.


Fotograf: jag

Torsdag 19 maj

Dagen till ära fick världen skåda mina väldigt bleka ben. Satt i bara tshirt och shorts när jag pluggade på uteplatsen. Mötte upp Youssef på eftermiddagen och följde med honom på återbesöket som visade sig vara onödigt. Sedan bar det av till Adams dagis där det var vårfest. Youssef och jag gick tipspromenaden, en i personalen tittade lite konstigt på oss, det var nog meningen att det var barnen som skulle göra den... Räknar vi mental ålder är nog Youssef fortfarande bara barn :)


En bild fotad av Youssef för någon vecka sedan. Den dagen, liksom denna, var jag glad. Lycka är att få kalla dig min.


Fotograf: Jag

Rädsla

Jag är rädd för sommaren. Sex veckor är lång tid. Lång tid för att sakna någon. Jag är rädd över att jag kommer att vara ensam. Halv. Tom. Gråten är nära.

Sommar!

Tog med datorn på uteplasten så jag kan sitta och njuta av solen när jag pluggar. Känns inte lika jobbigt att träna inför morgondagens filosofiprov nu.

Igår åkte jag hem till Youssef efter skolan. På kvällen tog vi en långpromenad (första gången som vi gör det där efter att han flyttade och det var 5 månader sen) så nu har vi lite koll på stället. Riktigt fint är det där! Det var härligt att gå längs med vattnet, jag blev riktigt badsugen.

Blomsterkorgen

Det kliar över hela kroppen! Hade en fästing på magen så nu känns det som om jag skulle ha hela skogens småkryp med mig hem. Idag var sista blomsterkorgsträffen för denna termin. Vi var hemma hos en som är med och hon bor  verkligen jättefint! Kändes som att vi var ute på landet. Trevligt och roligt var det, och fina kreationer gjorde vi. I höst börjar vi igen, längtar redan!

Veronica Maggio - Stopp

Mycket vatten ska rinna under många broar innan jag glömmer dig.

Du har fastnat i min hjärna och i mina tankar. Då och då dyker du upp igen, det verkar som att du aldrig kommer att försvinna.

Plugg

Gårdagen bjöd mest bara på matte- och filosofiplugande, men hann med att fika med Susanna (som jag inte träffat sen i september) och även att ta en liten promenad själv. Hade en väldigt bra strategi när jag skulle träna inför nationella i matte igårkväll. Åkte hem till Youssef för där fanns det inget som kunde uppehålla mig, hade jag varit hemma hade jag säkert hamnat framför datorn eller tv:n istället. Allt pluggande gav resultat, det kändes riktigt bra när jag skrev provet idag. Det kanske inte blev ett vg, men ett starkt g tror jag iallafall på! Snart ska jag äta lunch, sedan är det bara att fortsätta med skolarbetet.

Lite innan läggdags

Blev klar med filosofin rätt snabbt, hade ju kommit väldigt långt redan tidigare i veckan. Skickade in den för ett par timmar sedan. Skönt att kunna stryka en sak från att-göra-listan. Mötte upp Youssef när jag var klar. Vi åt middag tillsammans med mamma óch pappa. Efter att jag tagit hand om disken så gick vi en promenad och åt glass. Har saknat varma soliga kvällar då man vill vara ute hur länge som helst, promenera, sitta och ta det lugnt och ha trevligt och roligt. När vi kom hem igen hjälpte jag Youssef med en skoluppgift, sedan fikade vi med familjen. Strax ska han åka hem och när han är hemma ska jag gå och lägga mig.

Sussa sött <3


Bild tagen av mig för ett par dagar sedan.

Cykling

Det var riktigt lugnt på jobbet idag, knappt några kunder alls. Jag och min kollega höll oss sysselsatta ändå, hissade upp och ner en takbox ett par gånger och drog runt grejer på lagret (dock inte för skojs skull). Tog cykeln dit både igår och idag, det är faktiskt smidigast. Att åka kommunalt är värdelöst, det tar bara lång tid och varken mamma eller pappa tycker att det är särskilt roligt att leka privatchaufför. Kommer alltså få starka ben i sommar när jag ska trampa fram och tillbaka i tre veckor.

Snart ska Youssef komma tillbaka hit, han sov här igår. Vi ska plugga hela kvällen lång, båda två har massor att göra. I synnerhet jag. Därför är det lika bra att jag sätter igång redan nu.


Lördag 15 maj

Det var en seg dag på jobbet då det inte har varit så mycket kunder. Det har gått bra idag, ska jobba imorgon också. Kommer antagligen bli ungefär lika segt imorgon, men då är det ju öppet en timme mindre så dagen går väl lite fortare då. Vad kvällen har att erbjuda återstår att se.Tro inte att du ska kunna komma och förstöra allt. Så enkelt är det inte. Jag ger mig inte, inte på den här punkten.

Är det lördag idag?

Få lektioner och två lediga vardagar direkt efter varandra har gjort att jag helt blandat ihop veckodagarna. Trodde att det var lördag både igår och idag men det är ju först imorgon. Har haft det jättemysigt och roligt dessa dagar, ja hela veckan faktiskt. Youssef sov hos mig igår och när vi ätit frukost och gjort oss klara åkte vi hem till honom och passade Adam. Vi hann med att plugga lite också, så nu har jag inte jättemycket kvar att göra i filosofin. De sista veckorna måste jag plugga järnet nu, det är många inlämningar, redovisningar och prov. Kvällen har vi tillbringat hos farmor med familjen och faster Mia. Det bjöds på middag, efterrätt och fika så vi kunde rulla hela vägen hem.

Imorgon ska jag jobba, även på söndag. Just nu känns det inte alltför hemskt, nästan helt okej faktiskt. Försöker tänka framåt, använder mig av belöningssystemet och försöker tänka på att det finns värre saker som kommer att hända (fast det var inte så bra för då blev jag ledsen för det istället.) 17 jobbdagar kvar, det ska jag klara av.


Livet leker

Gårdagens danspass var riktigt kul! Ledaren var jättebra, det ända jobbiga var att det var väldigt mycket snurrande så jag blev helt yr. Efteråt var jag helt svettig och slutkörd, precis som det ska vara. Umgicks med Youssef på kvällen, vi tog en promenad, fotade lite och pratade. Han sov över hos mig för annars skulle han ha kommit hem så sent. Hans mobil flippade och alarmet ringde inte. Det resultrerade i att han kom ganska försent eftersom att jag skulle till skolan mycket senare än honom. Har varit på kuratorsamtal hos Camilla och jag tror att det här var första gången som jag inte grät(!) Allt flyter verkligen på nu och det går uppåt och framåt. Visst finns det vissa orosmoment som jag kommer att tänka på ibland, mne jag väljer oftast att skjuta upp det. Man ska inte ägna alltför mycket tid åt att älta. Det är bättre att ta tillvara på ljuspunkterna.


Fotograf: jag

Danspass på F&S

Har ägnat stora delar av dagen åt att plugga matte, till en början flöt det på, sedan gick det bara utför. Det känns som att jag har en hel del kvar att repetera inför nästa veckas prov.

Om drygt en timme ska jag på F&S:s danspass med farmor. Har testat det en gång förut, men då var det på idrotten i skolan för ett år sedan. Börjar bli lite uttjatat att bara köra på medeljympan hela tiden, roligare med variation. Därefter ska jag umgås med Youssef!


Vackraste <3

FavvogrannenJag tycker om dig lilla vän, men inte när du gör så att jag kommer försent.

Gårdagen

Det blev en kort skoldag igår. Kom dock lite sent eftersom att grannens katt smet in precis när jag skulle gå, och det tog 10 minuter att få ut den... På mattelektionen repeterade vi bara inför nationella, efter det la jag till lite småsaker i mitt geografiarbete som sedan skickades in. Åkte hem till Youssef och var där en snabbis innan jag skulle till frisören. Hennes fina hund låg och sov så sött i mitt knä när jag klipptes. Det är inte så stor skillnad, toppade bara och har nu snelugg! Lägger upp bild senare.

Åkte sedan tillbaka till Youssef. Vi var bara hemma med Adam och tittade på tv och hade det roligt. På kvällen var vi på lägenhetsvisning. Den var riktigt fin! Lite för stor och planlösningen i vardagsrummet var inte helt ultimat. Just nu tittar vi mest efter hur stor lägenhet vi behöver osv. Vi samlar även på oss saker som är bra att ha när vi flyttar, hittade nyligen en söt liten strykbräda som fick följa med hem.

De ringde angående barnvaktsjobbet igår, och vet ni vad? Jag fick det!

Vuxenpoäng

Jag känner mig äldre, mer vuxen. Längtar verkligen tills jag flyttar hemifrån, skönt med något eget. Youssef och jag har börjat titta på bostäder. Imorgon ska vi gå på visning. Siffror snurrar runt i huvudet, försöker räkna hur, när och med vad vi kommer att ha råd med. I feel old. Haha, för några kvällar sen började jag känna mig nojig, tyckte att jag börjar bli gammal. Jag är 17, inte 70.


Sötnosen min!

I love my Nikon


Fotad igår när jag testade kameran

Söndag 9/5 -10

Alarmet ringde tidigt imorse då det var jag och Saskia som skulle hålla Kyrkis. Var väldigt trött när jag gick upp och var avis på Youssef som fick ligga kvar i min säng och sova. Det gick iallafall bra idag! Det var två små söta barn som var där. De fick mig att längta efter barnen jag förhoppningsvis ska få vara barnvakt åt. Får besked i veckan om jag får jobbet eller ej.

Försöker göra klart min geografianalys, men det går ju inte sådär överdrivet bra. Sakta men säkert går det framåt, det är inte alltför mycket kvar. Tror dock inte att jag kommer kunna förhandsskriva en av filosofiprovfrågorna imorgon. Får se om det finns tid att plugga innan... Har även klipptid imorgon så då blir det lite stressigt. Geografin är prio ett.


KyrkisMyra


Nikon D3000Denna fina blev min idag! Okej, inte bara min, jag delade på kostnaden med mamma och pappa. Har länge velat ha en systemkamera och nu blev det äntligen så! Just nu laddas batteriet och jag väntar bara på att få bekanta mig mer med kameran. Lite kär är jag nog allt...

Fredag 7/5 2010

Sitter bara och trycker på lite tangenter. Vill skriva men vet inte vad, lite som vanligt alltså. Är glad att det är fredag idag! Ikväll ska jag umgås med mina små vänner, tror att vi ska vara hos Nisse. Innan dess ska jag äta middag med familjen och faster Mia.

Funderar på att börja dra mig hemåt, har tappat fokus så kan inte koncentrera mig på skolarbetet. Har iallafall påbörjat filosofiuppdraget, ska skriva om feminism - jämlikhet i samhället. Det är intressant men är väldigt okoncentrerad nu. Försökte göra geografi istället men det gick ju ännu sämre. Börjar bli lite stressad över att det ska vara klart på måndag.

Nu ska jag åka hemåt!


Torsdag

Intervjun igår gick bra, får besked nästa vecka.

Har ingen lust eller motivation alls att vara i skolan idag, men kom iallafall hit imorse. Snart har vi spanska, vi ska ha en hörförståelse, lycka till säger jag bara. P o s i t i v   J A ! Skippar sista spanskapasset  och åker hem och pluggar geografi istället.

Onsdag 5/5 2010

Vinden har vänt. Jag är glad och lycklig. Jag mår bra och är för tillfället utan både oro och ångest.

Igår följde jag med Youssef till doktorn, sedan åkte vi hem till mig och sov lite innan han behövde åka till skolan. Jag var inte så duktig på att plugga, men började iallafall att läsa i svenskaboken. Mötte upp Youssef när han hade slutat och var i stan ett tag innan det var dags för mig att bege mig till skolan för att vara med på Öppet hus. Det var ganska onödigt då det var väldigt många elever där som skulle hjälpa till och det kom inte särskilt många besökare. Drog från skolan någon gång innan åtta och åkte hem till Youssef och hjälpte honom med att göra klart projektarbetet.

Idag har jag bara basgruppsamling i skolan men tänkte även gå på matte ws:en och plugga inför nationella provet. Ikväll ska jag på jobbintervju, håll tummarna.

Varför gör du såhär mot mig?

Och jag pendlar mellan att vara ledsen, arg, och inte bry mig. Jag vill inte ha det såhär. Det är helt fel. Varför varför varför? Grät hur mycket som helst igår och idag har jag mest varit arg (men bara när jag tänkt på det, mestadels har jag skrattat). Imorgon då, hur kommer det vara då? Kommer jag bara vara uppgiven? Hur länge kommer jag ha hoppet kvar? Jag sa ju att jag redan tröttnat. Försöker hålla mig så sysselsatt som möjligt under den här tiden för att slippa den värsta ångesten. Men ibland smyger den sig på ändå, och det läskiga är att det alltid är runt just den här tiden..."Min kompis! Det har varit skitkul att lära känna dig! Tack för den här helgen"

En människa som fått mig att skratta många gånger under denna helg sa dessa ord, och det värmde otroligt. Så allt är inte bara skit.

Slutkörd

Sandra utför ett experiment idag. Sandra tror att det kommer gå som hon förutspått, men hon hoppas att det inte blir så. Här hoppas vi på det bästa, men inte för mycket för då blir man bara besviken.

Även idag har jag slitit och jobbat hårt. Har sålt massa grejer. Tjänade rätt bra med pengar så imorgon blir det lite shopping tror jag. Ska köpa mig lycka, eller iallafall ett par nya jeansleggins och en kofta. Ett glatt humör och ett botemedel mot ångest vore inte heller helt fel om jag hittade. Men egentligen finns det bara en sak jag vill ha, och det kan jag förstås inte få. Det känns som att vi spelar ett spel och någon glömde bort att ge mig spelreglerna.

Mona och jag


1 Maj firande

Ibland griper ångesten tag i mig, och jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det ska inte vara såhär.

Det blev en tidig uppgång idag då jag skulle jobba på loppisen. Har lyckats sälja massa grejer, hoppas att vi fått in mycket pengar. Det är ju även imorgon så då kommer jag också tjäna in några hundralappar. Drog därifrån tidigare idag eftersom att jag skulle demonstrera. Det är så roligt att gå där med massa människor som tycker likadant som en själv! Under tiden som Mona höll tal gick jag och massa andra Lucidorer och hjälpte till att dela ut röda rosor till människorna som var där. Det var väldigt uppskattat!
Första Maj by Socialdemokrater.

RSS 2.0