2010



Grattis på 19 årsdagen gulli! <3


Gott nytt år till er andra :)

Tomtelös

Saknad gör ont.

Julafton igår, underbar dag som alltid. I 16 år har vi alltid haft en tomte, men inte mitt 17e år. Har jag blivit stor nu? Moffa satt och delade ut alla paket med en tomteluva på huvudet, trots att jag blev snuvad på tomten var hela dagen väldigt mysig och trevlig. Jag fick en liten bebis igår, en söt liten sak. Bebis heter hon, jag förstår mig inte på henne helt än, men vi har ju tid på oss att lära känna varann. Bebis och jag.





Jag älskar dig!

Finland

Kom fram till Finland imorse, resan har gått bra. Det enda som är jobbigt är att jag saknar Youssef jättemycket redan, även fast jag vet att 11 dagar går snabbt och det var värre i somras. Vi har inte hunnit göra särskilt mycket här än, mest bara umgåtts och spelat spel. Imorgon är det Julafton, och gällande den dagen är jag konservativ - allt ska vara som det alltid har varit. Julmat, gravgårdarna, Kalle Anka, fika, lång väntan därefter julklappar! Får se om jag kommer att orka följa med mommo, hanna och kusinerna på julottan i övermorgon.

Jag tycker inte om att vara halv. Jag vill vara hel.

Måndag 21/12 -09

Sista skoldagen avklarad, vi gick bara igenom matteprovet sedan fick vi lov. Är egentligen inte förtjust i att gå igenom prov, gjort är gjort. Men det som var bra var att min lärare hade missat att rätta en uppgift, och det hade jag inte sett förens vi började gå igenom provet. Tack vare det fick jag godkänt. Det gillar vi. Youssef hade följt med mig till skolan, det var snällt i och med att jag trodde att jag var den enda som skulle komma idag. Onyttig lunch sedan blev det hemfärd. Julklappsbyte med Saskia och Kyrkismöte därpå. Har fått massor av fina julklappar de senaste dagarna. Längtar till julafton!

Myskväll

Hade en toppenkväll hemma hos Youssef. Firade lilla jul tillsammans med honom, Melissa, Sara, Adam, Issa, Jami och Graham. Har haft det jätteroligt och fick en massa fina julklappar! Hemfärden var dock inte lika rolig. Satt ensam med 5 fulla killar på bussen, de ropade och skrek och idioterna tände en cigg som de rökte. IQ-befriade? JA. Kärlek till kvinnan som spände blicken i dem och mer eller mindre tvingade dem att släcka den. Men ärligt talat hur dum får man bli?

Ett tag efter att jag kommit hem ringde min mobil och jag förstod inte alls vem det var. Tror inte att någonting fungerade i min hjärna just då. Det kom iallafall fram att det var Clair och vi bestämde tid för imorgon. Det är sista gången som vi hinner ses innan hon åker tillbaka till Tyskland. Känns tråkigt, men samtidigt vet jag att tiden går fort. Ska ta till vara på imorgon. På eftermiddagen ska vi fira min faster som fyller tant.

-

Jag orkar inte med det här. Jag hatar det.

17e december

Fick igår mitt slutbetyg i Naturkunskap B. Känns mycket bra! Sitter nu och sjunger med i julsånger, svårt att förstå om min sång är uppskattad eller ej. Har försökt att förbereda mig inför spanskaseminariet och det har gått lite över förväntan. Jag kommer iallafall att ha något att säga. Måste göra klart uppgiften i socialpsykologi, det är jobbigt att jag har så mycket press på mig på denna uppgift. Den är avgörande för slutbetyget i psykologi.

Idag blir det pulkaåkning - första gången den här vintern. Jag är som ett litet barn, ser fram emot det jättemycket! Dock bör jag väl prioritera psykologiuppgiften så vi får väl se vilken tid jag kommer iväg från skolan.

Vet ni vad? Jag slutar inte på tisdag! Utan det blir på måndag istället, fast då ska vi bara gå igenom matteprovet så vi får väl se hur det blir med det...

Att se utan att bli sedd

Ibland tror jag att jag är osynlig. På riktigt. Jag pratar inför döva öron, jag viftar framför blinda ögon. Se mig. Hör mig. Älska mig. Jag är en person som inte syns. Jag är en person som inte hörs. Jag är en person som inte finns.

Men jag ser. Jag lyssnar. Jag existerar.

Ni som ser utan att se, ni som hör utan att lyssna - ta åt er.

Röda dagen

När jag vaknade i morse var bland det första jag tänkte "jag är glad", jag vet inte riktigt om det beror på något speciellt. Drömmar om glögg, det är massor av snö, jag vill åka pulka, skolan är snart slut och allt är bara bra! Strunt samma att naturkunskapsprovet inte gick så bra och att jag inte kan något till morgondagens spanskaseminarium!

Idag har vi Röda dagen i skolan, nästan alla har på sig något rött, så även jag, kärleksmums till efterrätt och röda gelehjärtan. Över hela skolan finns hjärtan med olika söta texter; tex "du är söt när du snyter dig", "du behövs", "man blir glad av att se dig" osv. Fin idé tycker jag!

Började skriva det här inlägget för snart två timmar sedan tror jag. Kanske dags att publicera det.

Hjälp

Fick inte ta någon spruta idag då jag har blivit förkyld. Dock var det lite bra att jag åkte dit ändå, fick halsen kollad (lite röd men annars är den som vanligt) så nu behöver jag inte gå till doktorn, fick höra att jag skulle ta fyrdubblad dos av Pulmicorten tills jag mår bättre och så ska jag bli skickad till en hudläkare. För några månader sen fick jag ett stort rött märke på halsen som kliar, min doktor tyckte att det var bäst att nån tar sig en titt på det. Tummen upp på det. 

Jag förstår inte spanska längre och jag överväger starkt att inte välja spanska 5 nästa år. Hejdå meritpoäng. Om jag inte förstår nu hur ska jag då göra det sen? Tillsammans är man mindre ensam, jag är iallafall inte den enda som inte förstår någonting längre. Inte blir det bättre av att flera i gruppen är sjukt duktiga, jag brukar inte förstå vad de pratar om när de pratar på spanska. Det ska bli kul med seminarium på torsdag! Har inte sett hela filmen, jag förstår inte novellerna och vet inte ens vad frågorna betyder på svenska. Ayudame! 

Sa du Mammas pojkar?

Gjorde ett test på tv4:s hemsida för att se hur mycket jag kom ihåg från Mammas pojkar. Här är resultatet

Du hade 18 av 18 rätt.

You know your show! Wow. Bra där. Härmed kan du titulera dig "Mammas pojkar-mästare". Välj själv om det är bra eller dåligt.

 Jag väljer att se det som något bra, I'm the queen helt enkelt!


Glad Lucia

Var på gudstjänst tillsammans med Saskia och Clair idag. Clair är äntligen hemkommen från Tyskland så nu fick vi träffa henne igen. Vi promenerade i stan och åt sushi. Mycket trevligt och härligt. Skulle behöva plugga till matteprovet nu, men det känns inte särskilt lockande. Efter middagen ska jag träffa Anton och ta en promenad.

So hold my hand and never let me go

Sitter och lyssnar på idolvinnarlåten Higher med Erik. Han var så duktig igår! Det var fint när hans pappa och sedan hans flicka dök upp på scenen. På tal om igår hade jag en mycket rolig kväll hemma hos Isabel med Nisse. Det blev mycket prat, skrik och skratt! Dock lärde jag mig något viktigt igår. Det är farligt att kommentera högt vad främlingar säger (då de inte ens pratar med mig). Jag blev jätterädd och trodde att jag skulle bli nedslagen. Män + alkohol = våld? Så från och med igår så försöker jag att sluta kommentera högt vad andra säger. Jag ska iallafall inte säga något dumt, ingenting som kan skada mig iallafall. Det hade ju inte varit så roligt att bli nedslagen.

Jag, mamma och Hanna har bakat lussebullar idag, de blev riktigt mumsiga! Nu måste jag plugga och sen kanske det blir lite julklappsshopping. Hoppas på att få träffa en viss person idag.

Imorgon ska jag träffa Clair!! Hon kommer äntligen hem från Tyskland, jag har saknat henne.



Kärlek

Kvällens planer

Mamma är och köper sushi så snart får jag mat. Jag gillar inte rå fisk med tofun är god. När maten är uppäten ska jag åka till Isabel för att titta på idol, det ska bli mycket trevligt. Håller tummarna för att Erik vinner, han är verkligen duktig! Gillar Calle också men Erik är bättre. Snart kanske jag borde ta och byta om. Typ nu.


Jag är inte negativ, nej nej

Vissa dagar tycker jag att matte är ganska lätt, andra dagar förstår jag ingenting. Verkligen ingenting. Idag är en sådan dag då matte är världens sämsta ämne och jag undrar varför jag behöver kunna f(x)!? Funktion hit och ekvation dit. Visst är matte viktigt, eller iallafall det grundläggande. Jag förstår inte varför jag ska tvingas lära mig detta. För det är ingenting som jag kommer att ha användning av, för jag förstår inte, det går bara in genom ena örat och ut ur det andra. Vi får hoppas att jag på provdagen kan och förstår äckelmatten.

Nu ska jag laga mat därefter ska jag kasta iväg matteböckerna och ägna mig åt något annat tråkigt skolarbete. Rolig fredag jag har!

10 december

Jag vill skriva men kan inte formulera mig. Jag har tankar men inga ord.

<3

Mina tankar går till dina nära och kära.

Vila i frid <3

Onsdag 9/12 -09

Naturkunskapen var lite halvrolig, men har även gjort viktiga saker - jag har börjat plugga inför provet. Om ett tag ska jag ha PH och sedan engelskaredovisning, där emellan kanske jag ska hinna med att äta lite lunch också. Tyvärr serveras det ogod mat och jag vet inte om jag är så villig att lägga pengar på att äta utanför skolan. Tufft I-landsproblem.

Mitt julklappsköpande har gått rätt bra nu, har en del kvar att köpa till, bland annat pappa och Christoffer. De är så jobbiga, ingen av dem säger vad de önskar sig. Den 19e ska jag fira lilla jul med Youssefs familj och lite släkt, känns kul att jag ska få vara med. Det som kommer kännas lite knas är att jag är van vid att ha julklappar till alla som jag firar med (syftar på riktiga julafton), men jag har inte dirket tänkt köpa julklappar till Youssefs kusin och moster... Nej. Det jag vill komma fram till är att det kommer att kännas konsigt att vara med när jag inte har något att ge till alla dem.

Min engelskaredovisning kommer nog att bli lite flummig, vet inte riktigt vad hon har förväntat sig att man ska ha med. Nu satsar vi på att prata pyttelite om Anzac day, lite mer om Thanksgiving och lite extra om julen. Tummen upp på det. Därefter ska jag bege mig hemåt för att fortsätta att plugga litegrann, men kanske även slå in lite julklappar. Ikväll har jag mina små konfirmander, där ska det lekas (ja, jag är 17 år inte sju...)


Hört idag

"Kunskap är att förmedla det man vet"

- Lilla Anders

Isabel och jag är bäst i helaste världen =D

Helt i linje med ditt betygsmål. x2


Detta är lycka! Nu ska vi skrika lite till!

Måndag 7e december

I eftermiddag har vi epokprov i svenskan, känns svårt att förbereda mig, får inte ut något av att besvara instuderingsfrågorna, det går inte in i huvudet. Förhoppningsvis räcker det med att förlita sig på tidigare kunskaper samt en titt på föreläsningar och anteckningar från lektionerna. Efter skolan måste jag plugga och ikväll ska jag se hur den nya lägenheten ser ut. Ska bli intressant.

En god gärning

Har idag inhandlat en del julklappar och gjort en hemlös gladare - och som tack fick jag en kram. Vissa människor påverkar en mer än andra, av någon anledning kände jag ett behov av att verkligen hjälpa denna människa. Att se uppriktigt menad tacksamhet i en annan människas ögon är fint, det känns otroligt bra.

Idag är det graviditetsdagen (dvs, jag och Youssef firar 9 månader tillsammans), det är även flyttdagen för deras del, jag har inte behövt bära för jag är ju tjej. Är nu ännu mindre värd, och ännu mindre omtyckt av en man på grund av gårdagens klädsel. Kort kjol och klackar går ju verkligen inte för sig!

Jag vill tillbaka nu.

2 0 1 1   -   D å   s k a   v i   t i l l b a k a . 
N u   b l i r   d e t   t i l l   a t t   sp a r a   p e n g a r !

Onsdag 2/12 -09

Jag har verkligen ingen motivation till att plugga och min planering faller samman. Ikväll är det Öppet hus och då ska jag vara megapositiv och få små pluttisar att börja här trots att jag saknar motivaiton och är skoltrött.

När det inte går att komma längre ner får man sakta försöka ta sig upp. Det kommer inte bli lätt, och jag kommer säkert ramla ner, men upp ska jag och där vill jag stanna. Förlåt igen. Jag ska aldrig göra om det. Förlåt.

Nu ska jag försöka plugga litegrann. Vi får hoppas på det bästa.


RSS 2.0