-

F ö r l å t  ♥

Julstämning

Åkte till stan vid ett tiden, lämnade tillbaka ett par skor som var av dålig kvalité. Mötte därefter upp Hanna för att sedan bege oss till café 60. Åt en smörgås med kycklingröra och drack varm choklad och hade det allmänt mysigt. Sen blev det lite promenerande och shopping, alltid lika kul som vanligt att umgås med Hanna!

Det är lite julpyntat här hemma så det ser jättemysigt ut! Började spela julsånger idag så nu börjar jag få lite julkänslor. Julen är min absoluta favorithögtid! Imorgon ska jag och Saskia på gudstjänst - det är ju första advent. Så då kommer jag nog få ännu mer julstämning. Nu vill jag ha pepparkakor och lussebullar samt julmust.

Jobb

Igår när jag satt på tunnelbanan på väg för att träffa Susanna ringde pappa mig och frågade om jag var intresserad av ett jobb som butikssäljare. Sa nej och funderade hur jag skulle ha tid, en minut efter att vi lagt på ringde jag upp och sa att jag ångrat mig. Man måste våga lite, jag tycker att det är läskigt - jag kan ingenting om bilar! Först trodde jag inte att jag skulle ha nån chans att få jobbet men sen på kvällen fick jag veta att hon som bestämmer jobbade jag med i somras, och när far min pratade med henne lät det som att jobbet mycket väl kan bli mitt. Nu måste jag alltså skriva ihop något vettigt och sedan kommer miljonerna rulla in - eller nåt.

Paranoid?

Efter bion igår skulle jag möta upp Youssef och i princip hinna med att säga hej och hejdå och få en puss. När jag var på väg dit är jag ganska säker på att det var en kille som följde efter mig. Kändes inte riktigt tryggt då han först varit på väg åt ett annat håll och sedan helt vänt om och börjat gå efter mig... Blev lite rädd kan man säga. Youssef sprang och mötte mig tack och lov. När jag sedan var på väg hem (tog en annan väg) var jag övertygad om att någon/något fanns i buskarna i parken, det fick mig att springa iväg sjukt fort med tanke på att jag hade klackar... Nu vet jag inte riktigt hur jag ska våga vara ute själv på kvällarna, jag som hade blivit så modig ett litet tag. Tur att det inte är långt hem från festen ikväll.

Snart kan jag inte skjuta upp städningen mer, men först ska jag läsa lite bloggar... =)


New moon igen!

Jag lämnade in mitt psykologiuppdrag 23 timmar och 45 minuter innan deadline; rekord! Nu får vi vänta och se vad resultatet blir, huvudsaken är att jag faktiskt är nöjd! Spanskan var kort och bra, vi fick sluta tidigare vilket var väldigt skönt. Snart ska jag gå på bio och se New moon för andra gången, denna gång med Annika och Sofia! Ska bli jättekul! Undrar om det blir lite tårar i ögonen den här gången också... Det var egentligen planerat att jag skulle se den på onsdag också med konfirmanderna, men det krockar med skolans Öppet hus som jag sa för länge sen att jag skulle vara med på. Det känns ändå bättre att jag missar ett biobesök än en "riktig" gång. Jajja.

Imorgon är jag ledig! Sovmorgon ska det bli, sen en fullspäckad dag; plugga, städa, träna, fika med Susanna och partajj på kvällen! Ikväll börjar alltså min helg =) 

Tisdag 24/11 -09

Hade en toppenhelg, en av de bästa på länge! I fredags var jag ju på premiären av New moon med Youssef och Hannapanna. Hade höga förväntningar på filmen och blev absolut inte besviken! Denna film är bättre än Twilight och jag ser fram emot att se den på bio snart igen. I lördags var det 40 årsfest, mycket mycket roligt! Mina fötter dog efter allt dansande och mina pumps.

Prinsessa HJÄRTA Prins


Var hos doktorn och tog två sprutor imorse, idag blev det ingen överdos. Har skrivit ganska mycket på psykologiuppdraget här hemma, gillar verkligen tisdagar nu eftersom att jag slipper skolan. Har bestämt mig för hur jag ska göra när jag gått ut gymnasiet; jobba ett år och därefter gå lärarutbildningen. Förutom lärarjobbet vill jag även föreläsa om självförtroende och självkänsla. Känns som en bra plan. Det ska inte behövs en reservplan, det här ska gå vägen.


Flyt!

Just nu har jag riktigt bra flyt känner jag! Har lyckats hitta fokus så jag har kunnat plugga mycket mer än vanligt den här veckan. Håller till och med på att plugga matte nu, den brukar ju prioriteras bort... Om ca 1 timme har jag muntlig redovisning i psykologi. Hoppas att det går bra, det känns bra att ingen verkar veta vad det är vi ska göra egentligen. Äh, jag går dit, berättar lite om duktighetssyndromet och sen får vi väl se om jag klarar av att besvara frågorna. Det här ska gå bra.

Igår kom moster och Kenneth hit. Faster har 40 årsfest imorgon så det är därför de har kommit hit. Ser fram emot imorgon, tror att det kommer att bli roligt. I eftermiddag ska jag göra blomsterdekorationerna, kuuul :) IKVÄLL ÄR DET NEW MOON! Wiiiiiie! Längtar och är jättetaggad! Ska gå med Youssef och Hannapanna.


Somliga går med trasiga skor.

Sov hos Youssef igår, och när Melissa väckte oss imorse förstod jag inte var jag var nånstans. Jag trodde att hon var Hanna så jag höll på att skrika åt henne att hon skulle låta mig vara ifred och inte röra mina kläder. Innan jag öppnade munnen upptäckte jag att det var hon. Tror inte att hon skulle uppskattat om jag skrikit... Precis när jag och Youssef skulle gå hemifrån gick min dumma sko sönder. Dragkedjan pajade så nu har jag Saras/Melissas alldeles för stora converse.

Nu ska vi ha matte. Hej och hå va kul vi ska ha.

Vaccinerad

Fick köa i 1 ½ timme för att få vaccinet i onsdags. Det var lite jobbigt men vissa människor i kön var ganska underhållande att lyssna på. Åkte till kladdkakan och gjorde Youssef sällskap när han hade lunch, sen mötte jag upp Saskia. Konfan gick bra, det är spännande att stå utanför och se hur konfirmanderna beter sig mot varandra och vilka som blir kompisar med vilka. Alla är så snälla, det är en bra grupp. Läste ju en text på mässan och det gick prima, när jag började läsa tyckte jag själv att det lät fint så då slutade jag att vara nervös. Bra taktik.

Vaccinet gav mig feber så jag var hemma från skolan igår. Hanna var också hemma från skolan så jag slapp vara ensam. Annars var hela dagen ganska tråkig, klagade på att jag hade ont i armen eller så sov jag (försökte sova).

Time to vaccinera mig.

Vaccinet var helt slut igår, det var inte det roligaste. Ska vaccinera mig idag istället, får se om jag hinner tillbaka till engelskan...

Åkte till kladdkakan lite innan Youssef slutade för att dricka kaffe och fortsätta läsa min braiga bok (inte den braiga jag blir arg av utan den andra.) Jag behövde icke betala för kaffet, det var väldigt snäll tycker jag. Det lönar sig att ha en pojkvän som jobbar på café. Hihi. Ska dit i eftermiddag och försöka plugga lite. Får absolut inte glömma bort att jag ska till biblioteket efter att jag fått vaccinet.

Ikväll har jag ju mina små konfirmander med Saskia. Vi får hoppas att vår andakt blir bra (läskigt att vi bestämde oss för att inte läsa en text utan istället prata fritt om ett ämne utifrån några punkter). Det roliga är att jag inte skulle vågat göra något sådant för kanske ett år sedan. Det är trevligt att se hur man utvecklas som person. Det är ju Qet efter, får se hur länge jag orkar vara kvar, vill ju gärna vara hemma lite också. Både Saskia och jag ska läsa varsin text på mässan, det är lite nervöst, det är så länge sedan jag sist gjorde det.

Känna igen sig själv

Det flyter på bra med uppdraget nu, har skrivit en del och har fått nya idéer. Har gjort 2 av 5 intervjuer och diskuterat med Emma. Det här ska bli tiptop. Att lyckas med psykologiuppdraget är det som känns viktigast. Jag vill inte göra mig själv besviken, då kommer jag bli ledsen. Det är läskigt att jag vet att jag inte kommer acceptera något annat än att jag når mitt betygsmål. Jag vill lyckas med någonting. Ironiskt att jag skriver om duktighetssyndromet. 

Nödvändigt att veta

Fredagkväll: Jag blev lite kidnappad (nästan iallafall) i fredags. Gick hem till Youssef vid tio-tiden och sen dök Glenn upp. Vi gjorde inte så mycket mer förutom att prata och lyssna på musik, jag låg och halvsov i Youssefs säng. Youssef följde med mig hem och sov hos mig sen.

Lördag: Åkte till stan med Youssef och Glenn. Köpte en Fars dag present till lilla pappa och Youssef köpte en present till Adam. På kvällen åt vid middag tillsammans med min mor och far, sen gick jag och Youssef och hyrde film. Vi såg Drag me to hell som var läskig, rolig ibland, och ganska bra. Blidde rädd vid ganska många tillfällen, och hoppade till lite då och då. Vid lite olika tillfällen satt vi båda två och höll för ögonen... Fick sovsällskap även lördagnatten.

Söndag: Vi var hemma hos Youssef och jag var bara allmänt flum. När vi kom hem till mig igen bakade jag mumsiga muffins.

Igår: Efter skolan åkte jag och fikade med Marjut, sen åkte jag hem gick på toa och begav mig till tbanan igen. Kyrkismöte som var ganska givande, det kan nog bli spännande och roligt. Är glad att jag tackade ja och tog på mig ännu mer att göra. Detta ska bli jättebra. Efter mötet åkte jag och Saskia till café 60. Vi fikade och förberedde samt planerade inför imorgon. Vi har gjort en toppenandakt och ska leka roliga lekar.

Nu vet ni vad jag har haft för mig. Jag vet att ni undrat :)

Fredagkväll

Skulle behöva bege mig till ett bibliotek imorgon, en försenad bok ska lämnas in och en annan bok ska lånas. En present till pappa ska införskaffas, frågan är bara vad, det är ju nämligen Fars dag på söndag. Brukar inte vara någon idé att fråga, får hitta på något själv helt enkelt.

Denna fredagskväll ska nog tillbringas hemma, om jag inte skulle bli kidnappad eller så (inte så troligt). Flashforward kommer ju och ska ta och se gårdagens avsnitt av Mammas pojkar. Det blir nog även lite läsning. Har fått hem Katarina von Bredows nya bok och Mia Törnbloms du äger! Tror jag ska börja läsa Katarinas nya bok även fast jag fortfarande håller på med Flickan och skulden, men den blir jag ju bara arg av och det vill jag inte vara mer idag. En lugn och skön kväll är vad jag har tänkt mig iallafall.

Två veckor kvar till premiären!!!

Lite utfyllnad sådär. Gjord utav mig för ca 1 ½ vecka sedan.


Fredag 061109

Psykologiprovet gick nog ganska bra. Skönt att det är avklarat.

Gårdagen var spännande. Det är en bedrift i sig att hemlighålla något så pass lång tid. Hur det blir nu återstår att se. Lite läskigt, lite spännande, lite lättnad. Får man tycka illa om en människa som man inte har träffat? I så fall gör jag det. Så omoget att inte bara gå fram och hälsa utan istället ringa runt och prata om skvaller. Blir irriterad, men gjort är gjort och det finns ingenting vi kan göra åt saken.

Vet ni vad? VI HAR BILJETTER TILL PREMIÄREN AV NEW MOON OCH JAG ÄR JÄTTE JÄTTE JÄTTEGLAD! Najsiga platser, braig tid och underbart sällskap. Peeerfect! Två veckor kvar...!

8 månader

Började precis känna av att halsen och öronen gör lite ont. Jag får absolut inte bli sjuk nu, då får jag inte ta mina sprutor. Alldeles jättesnart ska jag åka iväg till doktorn (mitt andra hem?) för att göra ett metakolintest, undrar om man får resultaten direkt eller om jag måste vänta? Får icke glömma att avboka min tid på tisdag, ska ta svininfluensavaccinet då. Men om jag blir sjuk nu så blir allt fel, hinner ju inte ta alla sprutor innan vi åker till Finland då.

På historiapasset idag var det introduktion av uppdraget och jag fick en snilleblixt - fotbollens historia är det jag ska skriva om och Markus ville gärna att jag ska skriva om en lokal klubb också; Hammarby ♥ Det ska bli kul att skriva om något som verkligen är intressant.

Imorgon är det prov i psykologi, hoppas att det ska gå bra, det finns en del som behöver repeteras.

Efter att jag har varit hos doktorn ska jag vara med Youssef. 8 månader idag! ♥


Vi hör ihop.

Om 1 månad.

Jag känner mig dålig. Varför händer sånt här mig?
Okej visst jag kan inte hjälpa det, men känner mig ändå dålig.
Jag är rädd, orolig och ledsen.
Ni förstår inte hur det känns.
Det gör ont, såväl fysiskt som psykiskt,
och nu är det sistnämnda värst.

1 månad ska jag vänta.
Nu hoppas vi på det bästa.

Jag är duktig

Nej jag är fortfarande lite irriterad. Usch.

Har gjort klart alla instuderingsfrågor i psykologi, nu är det bara att repetera inför provet på fredag. Känns bra att jag är klar i god tid för en gångs skull. Håller på att laga mat nu, sen ska jag fortsätta pluggandet men då blir det historia. Åkte inte till skolan efter att jag tagit sprutorna, bestämde mig igår för att jag skulle plugga hemma. Det var ett klokt val, har haft väldigt bra flyt och jag hoppas att det flyter på lika bra efter att jag ätit.

Vill fortsätta läsa Flickan och skulden, kommer nog troligtvis ett inlägg om den senare. Har lättare att skriva om jag är arg, och denna bok berör definitivt.

Rätt blir fel

Jag vet iallafall vad jag inte tänker skriva om frivilligt i historia. När man förklarar en sak låter det tydligen som att man tar ställning i en helt annan fråga. Åh. Det var inte så vi menade det. Det irriterar mig att jag inte såg hur det kunde tolkas när jag läste igenom det, tanken hade aldrig slagit mig. Aja, gjort är gjort och det blev ju bra iallafall. Men i ett annat sammanhang hade det kunnat gå illa.

Vad har vi lärt av oss detta? Nästa gång denna person ska nämnas i en text ska den skrivas med hat mot denna. Eller?

Skolatjohej

Det var segare än vanligt att gå upp imorse, och så har jag inte sovit så bra i natt. Naturkunskapen var tråkig och tiden gick otroligt långsamt. Matten var helt okej, just det som vi håller på med den här veckan förstår jag ju faktiskt. Svenskan var kort och bra. Återbesöket gick väl bra, men det är dåligt med långa väntetider. Satt kvar i skolan och pluggade psykologi, kanske ska fortsätta lite med det nu också. Det gäller att passa på när man har flyt.

Imorgon måste jag gå upp jättetidigt då jag ska till doktorn h e l t   e n s a m = vuxenpoäng. På torsdag däremot får mor min följa med, man kan ju inte vara stor jämnt.

Ska vara med Youssef ikväll vilket jag ser fram emot såhär mycket *sträcka ut armarna så långt det bara går och lite till*

Jag vill vara en glad person

Det blev ett dåligt slut på ett inte jättebra lov. Det blev 0 poäng den sista matchen, och råttorna tog guldet. Men om ett år är det vi som har tagit guld. Superettan here we come.

Självklart har det funnits en hel del ljuspunkter på lovet, men jag har varit ledsen jätteofta. Jag orkar inte med det här. Jag vill inte gå till skolan, jag vill inte gå på dumt återbesök, jag vill inte vara ledsen, jag vill inte gråta, jag vill inte göra saker som jag måste. Jag orkar inte. Jag har ingen lust. Allt flöt på så bra och nu pang bom så blev det så dåligt. Nu lär det bara gå ännu mer neråt, skitmånaden har börjat.

Jag önskar ibland att allt bara skulle bli bra om jag fick dra täcket över huvudet, gråta en skvätt och slippa tänka. Jämt måste man vara så himla bra på allt. Till och med på sådant man inte kan. Just nu kan jag inte känna mig glad.

Det här är en bild från en glad kväll. Snyggjag innan jag begav mig till Anton förra lördagkvällen.


RSS 2.0