Onsdag 300909

Måste egentligen laga mat nu, men kände att jag måste blogga först. Snart ska jag bege mig ensam till Qet, hoppas iallafall på en trevlig kväll. Det blir nog tidig hemgång, är redan trött. Engelskaredovisningen gick nog ganska bra. Säger bara tack för att jag fakstiskt hamnade i en riktigt bra grupp! Det är speciellt en person i min klass som jag tycker om att redovisa inför. Det är uppmuntrande med någon som nickar, ler och ser intresserad ut. Blir lugnad och det är ju positivt eftersom jag stressar upp mig så mycket innan.

Nej nu måste jag laga mat.

Irritation och gråt

Seminariet om en ny våldtäktslagstiftning var väldigt intressant, dock höll det på lite för länge. Fick reda på en del nya saker. Var ledsen och jättejobbig på hemvägen. Allt kändes jobbigt och bläigt. Det underlättade inte precis att jag hade blivit irriterad lite tidigare heller. Förra tisdagen hade jag planerat att jag skulle på SSU-möte, fick dock veta att en inlämningen av en uppgift var på onsdagen, och inte tisdagen som jag först trott. Tänkte därför att det kanske är lite smartare att jag ägnar kvällen åt att plugga. Sagt och gjort. Igår fick jag höra att att det fanns de som trodde att anledningen till att jag inte kom sist var att det var städning av lokalen som gällde. Känns ju bra att folk tror sånt om mig. Att jag skippar saker för att de är "jobbiga". Städning är förstås inte det roligaste, men i rätt sällskap är det mesta bra ändå. Men numera ses jag ju som en person som sticker när det är tråkigare saker som ska göras. Känns bra.

Ush för skola

Har så svårt att skriva det litterära reportaget! Vet inte alls hur jag ska göra... Har iallafall tränat på vad jag ska säga på engelskaredovisningen imorgon. Får ont i magen när jag tänker på engelska. Känns ju bra.

Studiedag

Har studiedag idag, var skönt med sovmorgon! Var ute och åt på en Kinarestaurang med Susanna igår, och det var riktigt kul som vanligt! Efter att ha konstaterat att det var senast i december vi sågs sist bestämde vi att vi måste ses oftare. Hoppas verkligen det, men båda är lite dåliga på att höra av sig... Fick höra massa spännande saker. Kort sagt var det en riktigt lyckad kväll.

Dagens planer:
* Plugga, plugga, plugga
* Följa med Youssef till bilskolan
* Seminarium om våldtäktslagstiftning
* Youssef sover förhoppningsvis över

Saturday

Igårkväll åt familjen på restaurang för att fira mamma. Mamma och pappa tyckte att jag och Hanna var väldigt roligt sällskap, först sprang hon iväg, och därefter jag. Youssef har sovit här och vi har bara tagit det lugnt idag. Hjälpt mamma att handla, och så har vi varit hos Youssef. Om knappt 1 och ½ timme får vi gäster.

Anton ringde nyss och det kommer dagar som jag verkligen saknar honom. Vi är inte alls lika nära vänner som vi var förut, men han är ändå en av dem som betyder mest. Det är tråkigt att vi inte träffas lika ofta längre, men han kommer iallafall hit imorgon. Då blir det tårta!

Nu måste jag fixa mig så att jag inte ser ut som ett troll längre, och vem vet hur lång tid det tar.

<3

Kalashelg

Lyckades skriva klart Letter to the Editor igår! Det var faktiskt inte så svårt när jag väl hade hittat en artikel. Fick lite hjälp av Youssef, tack igen! På kvällen tittade vi på idol, lite svårt att höra vad de sa på tv'n bara. Vill titta kväll också, får hoppas på att Youssef också vill det.

Imorse sjöng vi för mamma som fyller år idag. Av mig fick hon Slumdog millionaire, så den ska vi se snart.

Idag-måndag blir det bara massa kalas. Ikväll ska vi fira mamma, imorgon kommer farmor, Mona, Mia och Micke för att fira mig och mamma, på söndag blir det tårtkalas med några vänner och på måndag ska jag och Susanna fira våra födelsedagar. Fullt upp helt enkelt.

Wohooo

Spanskaredovisningen gick grymt bra! Jag kan berätta om Pippi och lite om Astrid Lindgrens liv. Moahaha. Det är här flyter ju på.


Födelsedagen

Igår blidde jag hela 17 år. Så nu är jag som sagt gammal! Efter skolan åkte jag till caféet där Youssef praktiserar. Fick onda blickar av en äldre kvinna när jag kom in och nöp honom i rumpan. Sådant beteende. Dock var det inte bara den äldre kvinnan som verkade ogilla min närvaro. Ett par tittade lite snett där jag satt ensam vid ett bord för sex personer, med min cappucino och spanskapappret. Jag tror iallafall att dessa personer bara var avundsjuka!

När Youssef hade slutat bjöd han mig på fika, och så fick jag min present. Blev så oerhört glad! Vi åt tacos tillsammans med min mor och far, och därefter åkte vi iväg med Saskia till Qet. Där blev det mycket skratt och lek.

Hade en jättebra födelsedag! Tack! :)


Onsdag

Vi blev klara med historiagrupparbetet två timmar innan deadline igår, tjohoo. Idag har jag lyckats skriva klart labbrapporten och snart ska jag träna på dagens engelskaglosor.

Vet ni vad som slog mig precis? Jag sitter helt ensam med människor som jag egentligen inte känner. Isabel och Emelie har gömt sig, och jag satt här nästan först ändå. Men det är lite roligt. Hihi.

Fick en jättefin cykel imorse! Nu behöver jag inte låna mammas längre.

Har fått flytta fram min spanskaredovisning som är imorgon. Får redovisa kvart över ett istället för kvart över tre, så kommer att få åka hem väldigt tidigt. Slutar egentligen 16.25 på torsdagar.

Dags att sätta igång att fortsätta plugga.


Imorgon is the day

Spännande med grupparbeten. Oerhört. Slutresultatet blir förhoppningsvis bra, men vissa verkar ju tro att det bara är att lägga ihop allas texter till en, utan att väva ihop det. Gaah.

Intressant när en människa talar för flera. Särskilt när man uttrycker sig aggresivt och påstår att alla har samma åsikt.

Tack och lov ska inte engelskan in förrens på fredag. Tack tack tack! Kände mig jättestressad igår, men nu känns det mycket bättre. Lättnad.

Om drygt 20 minuter ska vi ha skolfotografering. Hoppas att jag inte kommer att se ut som en mupp. Ska tänka på det som Annika har sagt när hon har fotat mig "se söt ut, inte som vanligt!" Det är lite kul att jag inte har mina egna kläder på mig. Fick låna Youssefs jeans och en tröja av Hanna. Blir jobbigt att lämna tillbaka byxorna, de är så sköna och snygga.

Nu kanske man ska plugga lite till.

Måndag 21/9 -09

Stressan anfaller lite nu som då, men det blir säkert bra i slutändan. Det är iallafall vad vi får hoppas på. Psykologi i mitt hjärta, första uppgiften gick prima.

Väntar på att Youssef ska komma hem från stan. Jag ska väl inte klaga eftersom han är på jakt efter en present till mig, men jag tycker ändå att han kan ta och åka hem nu. Snart fyller jag år hihi. Det är spännande att få presenter. Dock blir jag ju en gamling, men det är väl trevligt det med. Man kan ju inte vara ung för evigt. Två små varelser har vågat tacka nej till the tårtkalas. Tycker att det är synd att det är nästintill omöjligt att hitta en dag som passar alla, tyvärr är jag ganska upptagen den här veckan så hade inte så många dagar att välja emellan. Men det kan icke hjälpas, mer tårta till oss andra helt enkelt.

Stundtals blir jag kramsjuk. Som idag till exempel. Säger till Isabel att vi måste kramas för att jag är kramig. När jag får min efterlängtade kram säger hon jag vill slåss. Känns tryggt!

Lite sådär onödigt kan tyckas

Det går apa så nu får det se ut såhär.

Kraftlös

Jag hade glömt bort att man inte kan anstränga sig så mycket när man har varit sjuk. Igår var jag ute i drygt en timme (större delen av tiden tillbringades på en bänk). Idag däremot har jag varit och shoppat och när jag kom hem var jag helt slut trots att jag inte var borta i mer än två timmar. Nur är jag helt slutkörd efter att ha varit till stan och röstat. Nada energi.

Nu ska jag se om jag orkar fortsätta göra något åt designen. För ett tag sen tog jag ju mig tid att ändra bakgrund iallafall.


Lördagkvällen

Blev räddad från allt tråkigt så jag slapp gå under. Satte mig framför tv'n och tittade på ett avsnitt av lipstick jungle och därefter på ensam mamma söker. Det sistnämnda programmet tycker jag är så sött! Ska nog titta imorgon också. Efter middagen var jag ute med Youssef ett tag, vi båda behövde lite frisk luft efter att ha varit instängda några dagar.

Spelade spel med Hanna när jag kom hem, och skrattade så jag fick lite ont i magen.

Imorgon blir det som sagt shopping, och därefter rösta.


Rubrik rubrik rubrik

Kan man ha tråkigare eller vara mer rastlös? Ingenting känns varken roligt eller meningsfullt. JAR ORKAR INTE. Ush. Blä.

- Titta på film? Nej, vi har ingen hemma som jag vill se, och ingen bra kommer på tv
- Läs? Nej, är för rastlös
- Gå ut? Nej jag orkar inte, och så är jag snurrig stundtals

- Klaga? Ja varför inte.

Åhhhhhhh. Jag klarar inte av det här.

Stress och sjuk

Jag är så uttråkad. Jag skulle behöva plugga för det finns miljontals uppgifter som ska vara klara nästa vecka. Det svåra är att sätta igång. Just nu har jag ingen diciplin alls. Funderar på om jag kan ta en promenad och andas frisk luft. Har knappt varit ute sedan i onsdags, gick bara fram och tillbaka till ica vid två olika tillfällen igår. Mor min och jag bestämde att om jag blir sämre så ska jag till doktorn på måndag. Hoppas att jag blir av med hostan så jag slipper.

Imorgon är det kyrkoval. Bestämde med farmor att vi ska och leta födelsedagspresenter till mig med Mona imorgon. Vill ha, och behöver, en ny kofta sen får vi se vad jag hittar.

Känner mig stressad över skolarbetet. Hur ska jag hinna? Hur ska jag orka? Hur ska jag lyckas?

Kvällsplaner

Att hitta tider och dagar som passar alla är stört omöjligt tyvärr. Nu är iallafall en tid och dagen bestämd. Längtar till onsdag då jag fyller år. På den punkten är jag som ett litet barn. Roligt med presenter, hihi. Det återstår att se om en viss person kommer göra bort sig igen. Ärligt talat så spelar det faktiskt ingen roll för mig. Det var länge sedan jag slutade bry mig.

Klockan 21 kommer Mitt super ex på femman som jag tänkte titta på. Får se om Hanna också ska titta, annars får jag väl kolla själv. Det är sämst att vara sjuk, orkar ju inte göra någonting. Youssef var till läkaren idag och fick antibiotika, och eftersom att det är han som har smittat mig borde kanske jag också gå till doktorn?

Snart blir jag gamling

Det var tydligen inte okej att jag tänkte låta min födelsedag passera obemärkt. Därför blir det tårtkalas. Nu gäller det bara att hitta en bra dag och kanske baka lite. Skicka söta inbjudningskort till mina vänner vore också bra. Jag kan ju inte sitta där och äta tårta själv.



Update: Mina vänner är upptagna varelser. Det kanske blir till att vara ensam iallafall? ;)

Torsdag 17 september

Mådde inte alls bra igår och kände bara efter några minuter i skolan att det här inte skulle gå. Bestämde mig för att iallafall vara kvar på naturkunskapen, men efter den lektionen åkte jag hem. Är även hemma från skolan idag. Tycker inte om att jag missar så mycket, och att ingen i min historiagrupp berättar hur de delat upp arbetet och vad det är meningen att jag ska göra. Svårt att veta när man inte är närvarande.

Mamma har opererat ögonen idag för att hon ska bli av med sin närsynthet. Det gick bra och nu är hon hemma igen. I ett par dagar kommer hon att ha svårt att se så jag får ta hand om henne. Lilla lilla mamma.

Idag ska jag skriva reflektionsloggen till psykologin. Hoppas att jag blir klar idag så jag inte behöver ägna tid åt det imorgon också.

Eftersom att jag är sjuk kunde jag inte träffa Susanna igår, så får försöka klämma in det en dag nästa vecka. Hoppas att jag är tillräckligt frisk så att jag kan träffa Malin imorgon. Tycker inte om att vara sjuk. Det ända som är bra är att det är ganska skönt att vara hemma. Får se hur lång tid det tar innan jag har tröttnat. Jag gissar på att jag kommer vara trött på det i eftermiddag eller ikväll.

Nej nu ska jag sätta igång med pluggandet!


Innan läggdags

Blomstergruppen började började idag och kommer hålla på hela hösten. Det är så otroligt kul! Har tagit kort på det vi gjorde idag men kameran är utan batterier så får lägga upp bilderna senare. Längtar redan tills nästa gång.

Imorgon ska jag träffa Susanna efter skolan. Vi ska fira våra födelsedagar som vanligt, det ska bli roligt att träffa henne igen. Har inte sett henne sen december någon gång.

Snart ska jag gå och lägga mig, är riktigt trött, men först ska jag läsa lite historia. Hoppas jag inte somnar under tiden.. :)

Måndag 14 september

Youssef är hemma hos mig och sover, orättvist ja. Vi fick sluta tidigare på naturkunskapen, och snart  har vi matte. *Förbereder mig på att jag kommer att kasta iväg matteboken* Hann göra klart epokanalysen igår. Vet dock inte om den är rätt gjord. Bad mamma läsa igenom den och vi kom fram till att den var bra som den är, så nu är den inlämnad.

Tror att jag håller på att bli sjuk. Kuuul. Hostar jättemycket och varannan minut fryser jag och varannan minut svettas jag. Mysigt. Slutar kvart i två, då ska jag följa med Youssef till stan. När han vaknar måste jag komma ihåg att messa honom och säga att han ska ta med min plånbok. Lyckades glömma den på skrivbordet.

Dags att ta fram matteböckerna.

Rubrik

Att skriva epokanalyser är inte min starka sida, men det kanske inte heller är särskilt konstigt då det idag är första gången jag skriver en. Jag har iallafall besvarat 3 av 6 frågor, kanske har jag besvarat de restrerande också - jag vet inte. Det blir nog bra. Måste bara skriva klart den. Svammel svammel.

Har blivit ganska hostig, hoppas verkligen att jag inte blivit smittad. Kan inte vara hemma från skolan för då kommer jag att missa allför mycket. Får försöka att ta det lite lugnt. Youssef kommer hit någon gång idag och ska smitta de andra i min familj, moahaha. Bäst att prova feber igen.

Söndag 13 september

Sov hos Youssef i fredags och tog hand om honom eftersom att han är sjuk. Vi tittade på 17 again och den var riktigt bra. Igår tog vi det bara lugnt och gjorde inget speciellt. Någon gång efter halv åtta gick jag hem och lämnade väskan, därefter mötte jag upp Saskia och så hyrde vi film. Det blev En shopaholics bekännelser som även den var riktigt bra och rolig. Det kändes som att vi hade köpt hela affären när vi såg allt vi fått med oss; filmen, choklad, chips och cola.

Det var riktigt kul att umgås med henne, det kändes som att det var ganska länge sen sist. Gick hem efter att filmen var slut, det var lite läskiga människor ute men som tur är är det inte särskilt långt hem.

Idag måste jag skriva klart epokanalysen. Känns inte sådär överdrivet bra att jag har sparat det till sista minuten, men det ska nog gå bra ändå. Nu är det hög tid att sätta igång så jag kan träffa Youssef sen.

7 månader sen vi träffades allra första gången.

Fredag 11/9 -09

Har haft psykologi hela förmiddagen och det blir bara mer och mer intressant! Kul med kurser som känns roliga. Efter lunchen ägnade jag mig åt att skriva klart engelskaartikeln. När jag påbörjade den i onsdags fick jag hjälp av Youssef, men nu har jag behövt klara mig ensam. Eller egentligen vet jag att jag skulle fått hjälp av Isabel om jag bett om det, men ibland känns det jobbigt att låta andra människor läsa det jag skrivit. Speciellt när det gäller engelskan i och med att jag känner mig dålig på det. Det är som att jag är rädd att jag bara ska få massa kritik. Ush.

Har inga speciella planer för kvällen. Som det ser ut nu tråkigt nog ska jag troligtvis inte göra någonting. Men imorgon ska jag iallafall träffa Annika och Saskia, och det ser jag fram emot!

Lite bilder från i somras

  
   

Pappas födelsedag

Har fått mitt efterlängtade rekommendationsbrev nu i veckan, det var bara ett litet fel som är ganska stort. Det stod fel efternamn. Har iallafall mailat och bett om att få det ändrat och få ett nytt brev, det är egentligen jag själv som har skapat förvirrningen, men det är ändå jobbigt.

Alldeles strax har jag spanskaföreläsning. Mellan workshopen och kommunikationspasset måste jag göra engelskan. Ska skriva en artikel som ska vara klar imorgon. Ikväll ska pappa som sagt firas och så ska jag nog titta på Idol. Youssef har blivit sjuk (förhoppningsvis är han bara klen) men jag hoppas iallafall att han kommer ikväll. Måste prata med min lilla faster om hennes lägenhet också. Spännande.

Onsdag 090909

Hade ingen naturkunskap imorse så hade en lång sovmorgon. Gick dock upp samma tid som alltid och åt frukost. Har hunnit med att städa mitt rum och lite där hemma och umgåtts med Hanna som är sjuk. Kom till skolan precis och har läst svenskan. Ska fortsätta plugga strax, det är bäst att passa på att göra så mycket som möjligt när man sitter ensam och det är lugnt runt omkring.

Tittade på Idol med Youssef och Sara igår. Youssef såg mig mitt i klumpen, och vi såg Alle när han sprang. Roligt roligt. Imorgon fyller pappa år så då kommer farmor, Mia, Micke och Youssef. En bra idé kan ju vara att slå in presenten också...

Tisdag 8/9 -09

I lördags blev min mobil helknäpp, det gick inte att smsa till mig om man är ett comviqbarn. Mycket frustrerande. Ringde till Tele2 nyss så att det fixade sig. Innan hade jag provat på hur många olika sätt som helst utan att det funkade, men nu är det iallafall löst.

Snart måste jag plocka ur och i diskmaskinen och diska, men skjuter upp det för att det är tråkigt. Mitt rum behöver städas och kanske skulle jag behöva plugga lite.

Börjar bli lite irriterad på att jag fortfarande inte fått veta om jag får vara konfirmandledare i höst eller inte. Fick höra "det ser ljust ut", men det räcker inte riktigt när man ska planera och prioritera. Det kommer ju tex att krocka med SSU, och av den anledningen vill jag gärna veta vad som kommer att hålla mig sysselsatt i höst - konfirmander eller politik? Vet inte om det hjälper att tjata heller, men samtidigt vill jag veta nu.

Erik Hassle

Erik Hassle har verkligen en underbar röst. Youssef köpte hans skiva igår, och vi lyssnade på den hela dagen, och nu spelar jag bara Hassles låtar på spotify om och om igen.

If a bird can sing with a broken wing
You'll learn to bend when the wind blows
The leaves may fall, but the trees stay tall
This is a bump in the road
Don't give up, you will make it


En av favoriterna.


Torsdag 3 september

Promenerade i regnet med Hanna lite tidigare under kvällen så nu ligger DN:s ekonomidel i mina gjympadojjor. Den här dagen har varit väldigt bra i jämförelse med gårdagen. Efter skolan fick jag sällskap av Isabel, Emelie och Danni till Globen. Därefter åkte jag hem. Det jag har ägnat mig åt större delen av tiden sen jag kom hem är att spela Farm ville. Jag är en nörd och nästan lite beroende. Jag har uttökat, fått ännu fler djur och träd samt odlat ännu mer saker. Det är roooligt! Youssef bara retas, men jag vet att han egentligen bara är avis :)

Jag har handlat jättemycket på senaste tiden (dvs sen jag fick min lön.) I lördags köpte jag ett svart linne, en sjal, en anteckningsbok som ska användas som dagbok och något som ger massa vuxenpoäng - en stekpanna! Den var så fin! Rosa med röda prickar, underbar. I söndags blev det en tur till stan så då fick jag med mig en ny väska hem. Den behövdes faktiskt, den förra jag hade till skolan dödar mina axlar.


Imorgon efter skolan blir det för tidigt firande av vår 6 månaders dag. Det är tyvärr väldigt osäkert om vi kommer att kunna ses på lördag som är den "riktiga" dagen. Ser iallafall fram emot morgondagen väldigt mycket!


Deppdag

Den här dagen är dålig. Missade tbanan så kom försent till naturkunskapen. Missade nog inget viktigt, men läraren blev oglad. Känner mig omotiverad och orkar inte med någonting. Funderar på att gå ur elevrådet. Jag tycker inte att jag tillför något där och jag har inte heller någon större lust att engagera mig. Ush ush ush. Ååh jag orkar inte. Om knappt en timme har jag engelska. Inte mitt ämne. Jag vill inte gå i skolan mer. Känner ni min positiva energi? Det är dagar som den här som jag borde hållas inlåst någonstans. Just nu är ingenting bra.

Tisdag 1/9 -09

Terminens första uppgift är inlämnad och klar. Känns skönt även fast det inte var en jätteviktig uppgift. Minns inte om jag skrivit det, men vi har iallafall en ny PH den här terminen. Hon är väldigt lätt att prata med, speciellt på PH-samtalen. Jag har hittills haft två, och på båda samtalen har vi pratat mer än de 15 minutrarna som man ska.

Snart ska vi äta lunch. Jag har inga lektioner idag, bara samling och PH på morgonen och resten av dagen är det ws. Tror att jag ska sitta kvar i skolan och plugga tills jag ska och klippa mig. Engelska och matte behöver göras.

Tills imorgon ska vi ha sett dokumentären Sick around America på engelskan. Tittade på första halvan igår och hade sällskap av Youssef. Meningen var att han skulle hjälpa mig om jag inte skulle förstå. Dock var han inte till så stor hjälp då han somnade efter några minuter, haha. Ska se klart på dokumänteren idag, förhoppningsvis hinner jag det innan jag ska och klippa mig.

Bloggar kanske lite mer senare idag och tar väl kort på hur klippningen blev och lägger upp bilden sen.

RSS 2.0