Lördag

Det gick jättebra att jobba, har lärt mig en hel del om hur kassan fungerar så nu behöver jag inte hjälp så ofta. En kund var hur gullig som helst och bjöd oss som jobbade på munkar. Jag trivs på jobbet och tycker att det är kul, förhoppningsvis kanske jag lär mig lite om bilar på köpet.

Nu ska jag åka in mot staden för att möta upp Hanna och de andra. Vi ska äta på resturang för att fira henne, hoppas på en kul kväll.

Shopping

Filosofiprovet gick faktiskt ganska bra, över förväntan. En fråga kunde jag inte så den delen måste kompletteras men annars är jag nöjd. Efter skolan åkte jag, Isabel och Nisse till Espresso House och fikade. Nisse övergav oss men jag och Isabel blev kvar i staden och shoppade. Köpte en jättefin väska som jag blev lite kär i (som vanligt alltså gällande väskor och skor). Den passar jättebra till min trenchcoat som jag hoppas att den ska gå att använda snart, men även till en jeansjacka. Den kommer vara perfekt att ha i Bryssel!

Hittade ingen bild på väskan, får lägga upp en senare, men denna väska är jag lite sugen på att köpa.

Även den är från Kappahl (149 kr)

Isabel om väskan:
- Om jag var tjej skulle jag ha en sån här väska!

Sötnos!


Old times

Jag tittar på gamla bilder och minns tillbaka. Vissa stunder tror jag att jag saknar dig, men jag tror snarare att jag saknar den vänskap vi hade. Det skulle inte kunna vara likadant nu, det har vi fått bevis på. Men det finns stunder när jag ser tillbaka och önskar att jag skulle få uppleva lite av den tiden igen. Vi förändrades och blev för olika varann. Ändå så kan jag vissa dagar få föra mig att det går att hitta tillbaka.

Men jag vill inte leva i det förflutna, jag vågar inte.


Det går framåt

Ett av två prov avklarat. Har precis skickat iväg ett mail angående tjejgruppen jag vill starta. Det här är ett stort steg fram på vägen och jag hoppas verkligen att jag lyckades sälja min idé! Hoppas på att jag får ett svar redan idag, iallafall vem det är jag måste ta kontakt med. Jag längtar jättemycket efter att få sätta igång!


Pluggeliplugg, mat och helgplaner

Har försökt banka in all filosofi i huvudet idag. Det har gått lite blandat. På provet får man ha med sig handskrivna anteckningar så jag har skrivit upp alla viktiga begrepp man ska kunna och vad lite olika gubbar tyckte och tänkte. När jag fick skrivkramp tog min snälla mor över och jag sa vad hon skulle skriva. Smart som jag är tänkte jag även ta med de anteckningar jag tagit under föreläsningrna.

Även Youssef har varit hemma idag så vi har pluggat tillsammans och ätit halvt misslyckade pannkakor. Till middag blev det sushi med mamma och det är en maträtt jag bara tycker om mer och mer. Förut gillade jag det inte alls men nu är det mumsmums.

Imorgon har vi två prov, filosofi som sagt och i svenska. Jag och Isabel har planerat att fika efter om det finns några pengar på våra konton. Jympa blir det på kvällen (har saknat det men nu får jag äntligen börja igen!), förhoppningsvis ska jag även umgås med min Youssef efteråt.

Helgen bjuder på en massa saker. På lördag ska jag jobba (läskigt jag kan ju fortfarande ingenting om bilar!), på kvällen blir det födelsedagsfirande av Hanna som fyller år imorgon. Måste köpa en present till henne också när nu det ska hinnas med. På söndag är det jag som håller i Kyrkis och jättekul att jag ska hålla i det ensam. Hade inte hjärta att be Åsa vara med, hon förtjänar att vara ledig. Får iallafall lite stöd av en av prästerna. Efter Kyrkis är det SSU:s årsmöte där vi ska besluta om den nya styrelsen bland annat. Är taggad!

I'm old

Jag känner mig gammal. Helt plötsligt har jag gått och blivit skattebetalare.

Filosofi

Stannade hemma från skolan idag, mår inte tip top. Det jag ska ägna mig åt idag är att plugga på inför morgondagens filosofiprov. Hoppas verkligen att det kommer att gå bra, det är så många instuderingsfrågor och så är det 5 st som kommer på provet. Trots att det är filosofi går det inte att bara flumma på hur som helst, det är massa konstiga ord och begrepp som man ska veta något om.

En liten fråga. Vem är det som kommenterat detta inlägg? Personen ifråga är anonym och jag är nyfiken som vanligt.

Trafikkaos

Det var totalt värdelöst att jag åkte iväg idag. Kom aldrig fram och missade studiebesöket, men trevligt sällskap hade jag iallafall. Det enda jag har gjort idag är att åka bil, promenera, åkt väldigt många olika bussar och tunnelbana. Nu är jag äntligen hemma igen och ska börja plugga inför filosofi-provet.

Ikväll är det SSU-möte men innan det blir det fika med Hanna. Om jag börjar åka nu kanske jag är framme i tid ;)


rubrik

Återbesöket gick bra trots att jag var helt ensam. Doktorn visade bara sin trevliga förstående sida, men när jag gick därifrån kämpade jag mot tårarna. Jag gillar inte smärta. Nu är det iallafall över, nu kan jag andas ut.

Imorgon slipper jag ersättningsbussar och vanliga försenade bussar, åker med mor min till hennes jobb och därifrån promenerar jag till tunnelbanan. Tänker inte riskera att komma försent, jag ser fram emot studiebesöket!

Mitt huvud gör äckligt ont. Dags att stänga av datorn och vila ögonen.


Återbesök och förseningar

Snart är det dags för återbesök och jag är nervös (förstås). Jag vet ju att det kommer att gå bra men kombinationen att jag ska dit själv och SL-trafiken gör mig inte direkt lugn. Vill gärna att en viss person ska vara där och hålla mig i handen men det går tyvärr inte. Är lite rädd för människan jag ska till men bara jag lyckas slappna av ska det gå bra. I detta fall är det enbart henne jag litar på. Djupa andetag, slappna av och tänk på nåt annat. Det kommer gå bra.

Imorgon ska vi på studiebesök och jag funderar allvarligt talat på att åka runt 1 ½ timme innan jag ska vara där. För så långsamt som det gick imorse finns ju risken att det kommer vara likadant imorgon, och då kan jag inte komma försent. Vi ska på studiebesök på Euparlamentets informationskontor (får mig att längta till Bryssel-resan och det riktiga Euparlamentet). Imorse åkte jag ersättningsbuss i 65 min. Jättekul var det, resan tar annars 10 min med tbanan. Hade inte mycket att välja på då bussen jag egentligen skulle tagit aldrig dök upp (det var tydligen förseningar på hela den busslinjen). Nu ska jag iväg till doktorn. Wish me luck.

Snart helg!

Snart är det äntligen helg och den är verkligen efterlängtad. Efter skolan ska jag åka till Youssef och sedan ska vi tillbringa kvällen hemma hos mig med Hanna. Planen är att vi ska kolla på film. Imorgon är det transafton med pannkakstårta och melodifestivalen. Alcazar är med och de har nog redan min röst trots att jag inte hört låten. Har svårt att tro att jag kommer bli besviken. Alcazar är medlodifestival.

 


Bild från när de var med förra året med låten Stay the night


Fredagsbabbel

Har lämnat in blanketten för de individuella valen idag. Hade 500 poäng som behövde väljas och eftersom att det främst var 50 poängskurser som lockade så blev det en hel del totalt. I sista stund igår bytte jag ut en reservkurs och min handledare Camilla fick välja vilken kurs jag skulle ha som första reserv. Bra att jag känner att jag kan välja själv...

Imorse krånglade SL och det ledde till att jag missade svenskaföreläsningen, kom dit precis när vi fick gå. Fick iallafall mer tid till samhällsuppgiften som nu är klar och inskickad. I eftermiddag har jag filosofi, flummigare ämne finns inte. Mina reflektioner har iallfall varit bra, har fått bra respons. Kunskapsexamination nästa vecka och det får jag verkligen hoppas på att det går bra. Det är ett fuskprov, dvs att man får ha med sig en av läroböckerna samt handskrivna anteckningar. Det borde ju även medföra att bra resultat? Vi får hoppas.

Tisdagkvällen

 

Som jag hade förutspått blev jag riktigt osams med kvistarna, men tillslut fick jag ihop det, dock efter lite hjälp av Britt-Marie. Bilderna gör inte kreationen rättvisa, det blev mycket finare i verkligheten.

Igårkväll satt jag och läste om alla kurser jag funderar på att välja inför trean. Blir stressad över att det är så många poäng som ska väljas; 500 poäng. Jag tror iallafall att jag har bestämt mig för vilka det blir, nu måste jag komma på i vilken ordning de ska sättas. De tre första är åtminstone givna.

Cosmonova

Snart ska jag bege mig bortåt. Idag ska naturhistoriska besökas, vi ska se en utställning och även en film på Cosmonova. Jag har bara gått på Cosmonova en enda gång och det är väldigt många år sedan, men jag minns att jag tyckte att det var jättekul så jag ser fram emot att åka dit igen! Vi har en uppgift i geografi, därav besöket.

Under förmiddagen har jag pulsat runt i snön på jakt efter kvistar till kvällens blomsterkurs. Nu ligger halva skogen och tinar i badkaret. Vi får se hur det går ikväll, jag tror att jag och mor min kommer att få ett och annat utbrott när vi ska jobba med dessa kvistar sen.

Nu är det strax dags att åka iväg, kanske ska ta och byta om först.


-

Ångest, ont i magen och tårar.

Det är nästan så jag tror att det är höst igen.

Hjälp?

Valentine

Var och lasrade mig hos Eva idag. Är glad över att behandlingen har gett så bra resultat! Vi pratade om lite ditt och datt, men det finaste hon sa var "det syns på er att ni bestämt att det ska vara ni för resten av livet". Det fick mig förstås att le jättefånigt, men jag är ju lite fånig trots allt. Men fint sagt var det.

Ska träffa Youssef senare idag, men först måste jag fixa en grej. Jag är så påhittig så. Dock är det en sak jag skulle vilja göra idag, men det kommer inte att gå så det är lika bra att slå hela idén ur huvudet. Jag är inte så positiv idag, men jag gör faktiskt mitt bästa.

Glad alla hjärtans dag på er!

Prinsessan fick sin prins

För exakt ett år sedan var det fredag vilket då innebar kort skoldag och sedan skulle det tränas. Har för mig att jag var på gymmet med både Isabel och Matilda. På kvällen skulle jag på spelning tillsammans med Saskia och Gino, var inte alls taggad utan såg bara fram emot att träffa de två samt Anton, som även han skulle vara där. Jag och Saskia promenerade till stället de skulle spela på och jag halkade runt i mina klackar. Under tiden vi väntade på att banden skulle börja spela (eller om de redan hade det) kom Gino fram till mig och Saskia och sa att det var någon vi måste hälsa på. Det var en gammal barndomsvän till Gino. Så fort jag såg honom slogs jag av hur snygg han var och vilket fint leende han hade. Vi tog i hand och började prata med varandra. Under hela kvällen fick jag höra av Gino "stöt på honom Sandra! Ni skulle passa jättebra ihop!" Jag skrattade och avfärdade hela tiden hans ord, men någonting inom mig skrek att jag borde försöka ta chansen. Men rösten "varför skulle han vilja ha någon som mig?" var starkare. Trots detta sökte jag mig till honom och pratade med honom så fort jag fick chansen. Det var inte bara hans utseende som drog mig till honom, utan även hans humor och charm. När spelningen var över skulle vi skiljas åt. Efter hejdå-kramen fick jag frågan "skulle jag kunna få ditt nummer?" Jag fick senare höra att jag inte hade världens bästa pokerface utan det syntes tydligt hur chockad jag var. Men mitt nummer fick han förstås.

Så började en kärlekssaga.


Gårdagen

Igår var jag en av de som skulle hålla i ett föredrag på svenskan, det som inte var så bra var att jag glömt usb-minnet hemma (där fanns mitt manus). Det gick tummen upp iallafall, skrev ner stödord under föreläsningen istället. Vi var väldigt få som redovisade igår vilket medförde att det inte heller var särskilt många personer som skulle lyssna.

Det var jag och Youssef som skulle handla till middagen igår, när vi kom hem och mamma hade börjat steka köttet tyckte hon att det luktade surt och tittade på förpackningen. Det visade sig att bäst-före-datumet hade gått ut så vi behövde gå tillbaka till ica. Som kompensation fick vi extra mycket kött till ett dyrare kilopris samt bearnasiesås. Det uppskattades. Tack!

Torsdag 11/2 2010

Lyckades ta mig till skolan imorse men efter samhällskunskapen blev det för mycket. Lektionen var intressant, vi skulle göra en jämförelse mellan Sverige och Saudarabien, styrelseskick skiljer sig verkligen ifrån varandra. Hade sedan ett tidigare PH-samtal med Camilla och sedan åkte jag hem. Imorgon har vi långa lektioner så vi får se hur det går, svenskan är viktig, vill få mitt föredrag avklarat (först och främst kanske jag ska göra klart det.) Det återstår att se om jag blir kvar i skolan hela dagen. Känns skönt att inte känna sig tvingad.

Nu ska koncentrationen läggas på veckoreflektionen i filosofi samt föredraget i svenska.

Ni får klara er utan mig ett tag

Provet gick bra, skönt att det är avklarat. Nu ska jag ägna tid åt geografiuppgiften samt att förbereda mitt föredrag i svenska. Bröt ihop tidgare under dagen, men just nu känns det som att jag har återfått kontrollen. Konfatjejorna får klara sig utan mig idag, även skolan får klara sig utan mig på Öppet hus imorgon. Friskisjympan saknas, får inte träna på ett par veckor, utan enbart promenera.



Stressen anfaller

Det är så sjukt mycket i skolan just nu. Mycket mer än jag klarar av. Jag förstår inte hur jag ska hinna med allt. Det är så mycket att jag inte ens vet vad jag ska ta tag i. Vart ska jag börja? Stressen är tillbaka, jag som mådde bra.

Engelsk litteraturhistoria och individuella val

Har försökt plugga engelsk litteraturhistoria under hela dagen, har nämligen prov imorgon. Har absolut inte koll på alla olika författare och definitivt inte på några årtal, men jag kan ändå en del. Får kämpa på med att försöka banka in så mycket som möjligt i huvudet.

Funderar fram och tillbaka på vilka kurser jag ska välja till nästa år. Det ända jag är 100 % säker på att jag vill läsa är Psykologi B. Det svåraste är att bestämma mig för om jag ska välja kurser som kommer att ge mig meritpoäng, eller om jag ska välja det som verkar kul och intressant och därmed ökas möjligheten att få höga betyg. Det är ganska många kursers som ska väljas till också. Här ska funderas.

Hemkommen

Det har minst sagt varit ett par händelserika dagar sedan jag sist skrev något här. I fredags lånade jag och Youssef min fasters lägenhet. Vi tillbringade kvällen i soffan och tittade på film. Under lördagen pluggade vi, sedan skulle jag lasras och Youssef var väldigt fascinerad. På kvällen tittade vi på Melodifestivalen förstås och sedan blev det film. Söndagen spenderades för min del tillsammans med konfirmanderna och EU-prat samt en del om resan. Efteråt fikade jag och Saskia, vi testade ett spel som vi ska spela med konfirmanderna nästa vecka (det var jätteroligt!) På kvällen umgicks jag med Youssef.

Det gick bra igår. Jättestort tack till alla som önskat mig lycka till, kommit med stöttande ord och bara funnits till. Ni är underbara!


Miranda fick följa med oss igår, fick henne av min fina Youssef i fredags på vår 11 månadersdag.

Kort resumé av en lång dag

Det har varit en lång dag idag, först skola sedan middag tillsammans med Hanna och faster Mia. Vi åt på pizzeria och sedan gick vi upp till min fasters lägenhet. Hon visade hur gasspisen funkar och vart allt finns osv, ska nämligen låna hennes lägenhet i helgen! Det ska bli roligt! Vi får dock se om jag kommer hem på söndag eller måndag, Youssef visste inte om han kan till måndag och jag vet inte om jag är så sugen på att vara där ensam över natten. Vi får se helt enkelt. Nu tänkte jag stänga av datorn och börja läsa min engelskabok; Jane Austens Emma.

Sussa sött.

Livet är roligt, visst visst

Imorse såg jag ett sms som Hanna skickat till mig igårkväll;

"Våra motioner blev kallade läskiga, småliberala och ofeministiska."


Vad roligt det är att vakna upp på morgonen! Det vi skrev är iallafall något jag står för punkt slut. Allt äckligt maktspel och skitsnack har verkligen fått mig att tröttna. Jag vet inte om jag vill vara med på den här karusellen längre.


Hjälp

Jag orkar inte. Irritation, tjafs och bråk tar all min energi. Den energi jag behöver lägga på andra saker. Det sliter och är tröttsamt, ångestframkallande och ledsamt. Ge mig kraft att orka. Ge mig kraft att kämpa.

Tack!

Det finns flera människor som gör mig motiverad utan att de själva vet om det. Vissa genom att vara drivna och se framåt, en del genom att vara glada och engagerade, andra genom att peppa folk. Jättetack till er trots att ni inte är medvetna om vad ni gör.

Bio någon?

Blev medlem på GratisBio igår så nu sitter jag och samlar på mig poäng! Det är ganska roligt faktiskt, vem säger nej till gratis bio och presentkort?

Törnrosa

Snart ger min strömsladd till datorn upp. Det var ju verkligen jätteroligt!

Har ju inga lektioner på tisdagar och det medförde en sovmorgon. Känner mig ordentligt utvilad, det skulle vara riktigt skönt att känna såhär varje morgon! Var sjukt trött igårkväll och somnade redan innan klockan var elva (när hände det sist?), vaknade vid kvart över tio så jag sov i mer än elva timmar. Brukar aldrig göra det, skyller på att jag inte är frisk.

Fick absolut inget skolarbete gjort igår så idag måste jag skärpa till mig. Det här ska bli bra, pepp pepp.

Lite om helgen

Har inte haft mycket tid över till att sitta vid datorn under helgen som gått. I fredags var jag på jympan och på kvällen umgicks jag med några väninnor. Spännande (eller inte) att vara femte hjulet, föredrar när åtminstone ett av paren kan slita sig från varandras läppar. Bortsett från vissa utanförkänslor var det riktigt kul. Jobbade hela lördagen och kvällen spenderades hos farmor för att fira henne tillsammans med familjen, samt Mia och Micke. Igår var jag Kyrkisledare för första gången tillsammans med Saskia. Tre söta barn var där. Därefter blev det laserbehandling hos Eva, och senare den dagen umgicks jag med Youssef. Han lyckades försova sig här imorse då smidiga jag stängde av alarmet istället för att snooza. Så kan det gå. Jag stannade hemma idag för halsen har inte blivit bättre, snarare sämre. Just nu försöker jag komma igång med pluggandet men det är svårt att sätta igång. Men snart så.

Här är en suddig bild med fejkleende, mest för att visa den snygga Kyrkismunkjackan.


RSS 2.0