Ännu en lista

  Test

Namn:
Sandra
Bor: Stockholm
Ögonfärg: blå
Hårfärg: blond
Skostorlek: 37
längd: 159-160 typ
vikt: höhö
Höger eller vänsterhänt: höger

Skor som du bar idag:  svarta tygskor
Första tanke när du vaknar: Bara blunda lite till...
När somnar du: olika, men oftast runt elva eller tolv

Svär du? ytterst sällan,
Sjunger du?: ja men inte bra :D
Duschar du varje dag? varannan
Röker du?: ush nej!
gillar du skolan?: jag hjärta sommarlov
Tror du på dig själv?: ja!
Kommer du överens med dina föräldrar?: yes yes

Har du under den senaste månaden...
Shoppat?:
JA!
Ätit sushi?: Nej :(
Stått på scen?: nej?
Skejtat: HAHA! En gång... jag dog nästan.
Bakat?: Jupp
Pussat någon?: jajja
Kramat någon?:  joo

I framtiden..
Namn på barn? Jag vill namnge barnet efter min gammelfarmor och gammelmormor om det är en tjej
Vad vill du bli när du blir gammal? Vis
Vad ska du göra i sommar? jobba, åka till Finland mm.
Vad ska du göra i vinter? Åker till Thailand i februari!
När tar du studenten? Om ett år
Vad gör du efter gymnasiet? Plugga vidare till lärare, men ska eventuellt jobba först
Ska du bo i Sverige när du börjar jobba? Antagligen, men det finns en dröm om att flytta utomlands

Jag vet att ni vill veta


Det är bara jobb och jobb och jobb

Började jobba idag, 14 arbetsdagar återstår innan jag åker till Finland. Fick träffa min nya chef idag så jag passade på att säga att min visstidsanställning går ut snart så den ska bli förlängd. Passar mig väldigt bra att jag kan fortsätta jobba helg om schemat i skolan inte skulle fungera med barnvaktsjobbet. Kommer alltså inte att vara utan jobb i höst och det känns skönt! Känns inte som att mitt liv kommer att vara särskilt händelserikt de här tre kommande veckorna, iallafall inte på vardagarna. Är trött i både huvudet och benen efter att ha jobbat hela dagen så det är skönt att bara vara hemma och ta det lugnt.


Dagen i bilder


Mötte upp Annika och Sofia


Vi köpte varsin dröm


Saskia dök upp och vi begav oss mot vårt mål. Det var stängt, men det gjorde ingenting med tanke på vädret


Vi funderar på vad vi ska göra istället.
Jag: Jag behöver nya byxor!
Annika: Byxjakt! Det är okej för det börjar ju också på B.


Efter lite shopping åkte vi hemåt. Jag följde med Saskia hem och tittade på England-Tyskland matchen.

Midsommarafton

Tog jag med kameran igår? Ja. Tog jag några kort? Nej.

Picknickade tillsammans med Saskia, en gammal klasskompis och två vänner till dem. Det var trevligt, fick mig att tänka på annat, åtminstone stundtals. För igår var dagen som du åkte, och i förrgår sa vi hejdå. Nu är det två sms per dag som gäller ända tills du kommer hem igen. Då kommer jag få höra din röst igen, höra dig säga att snart så ses vi. 42 dagar till. Sen är det den 8e augusti.

Tillbringade gårdagskvällen ensam hemma igår. Tittade på Chile-Spanien matchen, satt vid datorn och läste. Och smsade med den underbaraste.

Jag är halv. Den ena delen av mig är kvar här hemma. Den andra halvan sitter i en bil, vilse någonstans i Tyskland, på väg till det varma landet.

"Ska du bli naturfotograf?"







Igår lekte jag lite med kameran. Har dock tröttnat lite på att fota blommor så kameran tas med på picknicken idag, linsen kommer istället riktas mot människor. Kanske lite goda ätbara saker också.

Vad är en bal på slottet...?

Telefonen ringer.

Jag: Hej, det är Sandra.
S: Hej det är Salar!
Jag: Hej hej!
S: Ska du till Vita havet?
Jag: ... (tänker: menar han på slottet? ÄR DET FEST?) Vad sa du?
S: Har du anmält dig till Festivalet?

Jaha. Jag som trodde vi skulle på party i slottet. Ack så fel man kan ha.

Good night

Mina tankar fladdrar runt i mitt huvud. Jag reflekterar över dagen som gått, över gårdagen och dagen innan det. Jag tänker på morgondagen och de veckorna som ligger framför oss. Jag känner en massa känslor på samma gång. Helt blandade känslor. Jag är glad, vemodig, nostalgisk, lugn, fundersam. Alla tankar gör mig snurrig och förvirrad.

Imorgon kväll kommer mamma hem igen, veckan har gått snabbt (6 veckor kanske också går snabbt då, peppar peppar). Planerna för morgondagen är att vara med Youssef och passa Adam. Nu ska jag läsa lite innan det är dags att sussa.

Emy!

IDAG HAR JAG TRÄFFAT EMY! HELT AWESOME! JAG HAR SAKNAT HENNE SÅ MYCKET!


Gammal bild på oss två


Bus på Andy's lekland

Åh, är äntligen hemma och jag bara njuter av tystnaden och ensamheten. Alarmet ringde tidigt imorse (tidigt med tanke på att det är lov) och kvart över nio var jag hemma hos barnvaktsfamiljen. Vi har varit på Andy's lekland och hade det jätteroligt och mysigt! Åkt massa rutschkanor och lekt i bollhaven. Det blev en god men stressig lunch, barnen uppskattade inte att sitta stilla och blev snabbt rastlösa. Efter lunchen åkte vi hem. Har haft en jättehärlig dag men oj så trött jag blev. Bebisspråket sitter fast i huvudet och det är lätt hänt att jag pratar med alla som om de vore små barn.



Nu ska jag bara ta mig tid att varva ner och ha tid att reflektera. Ikväll ska jag på middag hos farmor med Youssef, pappa, faster Mia och så kanske Mona kommer(?).

Kär

Det plingar till i mobilen, jag öppnar smset och läser:

God morgon sötis :) <3

Plötsligt känner jag det där pirret i magen och får det där fåniga leendet, precis som det var för över ett år sedan.


Bild från förra sommaren

Hemligheter är till för att avslöjas...

...kanske inte alla dock.

5 saker som ni kanske inte visste om mig:

* Jag har ca femtioelva gosedjur i min säng, man kan inte få för många nallar.

* När jag fyller 18 blir det partaj, när det var 7 månader kvar till födelsedagen började planeringen.

* Jag tycker att det är väldigt underhållande att prova feber och se vad jag har för kroppstemperatur.

* När jag var liten stoppade jag in en pärla i näsan och behövde gå till doktorn för att ta ut den. Madicken är barnförbjudet.

* Mia Törnblom är en av mina idoler. Hennes självkänsla-böcker är grymma!




Tisdag 15 juni

Drabbades av en stark ångestattack i förmiddags och då beslöt jag mig för att ringa Isabel. Hon lyckades få mig lugn (du är en av de få som lyckats), och sa massa bra saker som jag kan tänka på och hur jag ska göra för att hantera den. Förutom att ångesten kommer i form av tårar, oro och smärta medför den även illamåeende. Detta har nu hållt i sig i ett par dagar vilket gör det svårt att äta. Jag vet inte hur många gånger idag som illamåeendet stoppat mig ifrån att äta. Hoppas att det försvinner snart för jag får brist på energi.

Förutom att lida av ångest har jag även idag varit med barnvaktsfamiljen. Mötte upp mamman och minstingen för att hämta den andra pluttisen på dagis. När vi kom hem till dem fick jag träna på att vara ensam med barnen, så vi lekte i drygt en timme. Idag var första gången i mitt liv som jag bytte en blöja. Pratade lite med föräldrarna om en del praktiska saker i höst och gjorde upp lite planer för fredag, därefter gick jag hem. Barnen fick mig på glatt humör så jag gick och smålog hela vägen hem. Hann inte vara hemma i många minuter innan vi åkte iväg för att ta fästingsprutan. Middag med faster Mia, och sedan åkte jag hem till Youssef och tillbringade kvällen där.

Godnatt

Kan man plåstra själen?



All denna äckliga ångest. Jag orkar inte ens gråta längre, jag är bara förbannad över att jag känner såhär. Just nu mår jag inte bra, men iallafall okej. Igår började det, fick riktig ångest som satt i hela kvällen och har hållt i sig även idag. Försöker hålla mig sysselsatt och tänka positivt, men tillåter mig även att faktiskt få vara ledsen. För jag vet att om jag stänger allt inne kommer det bara bli värre när det väl bryter ut.

Idag har jag varit med barnvaktsfamiljen. Kom hem till dem runt halv två och då var bara mamman och minstingen hemma. Lite senare hämtade vi storasystern på dagis och gick till parken och lekte. Jag ska dit imorgon också för att fortsätta lära känna dem. Jag kom hem strax efter fem och gick på första utomhusjympan med mamma och farmor. Hoppas på att få umgås med Youssef ikväll efter att jag och resten av familjen tagit fästingvaccinet.

Skolavslutningen igår

Igår var det skolavslutning, en regnig sådan. Om ett år ska det vara strålande sol, jag vill inte ha regn på min student. Efter den korta avslutningen begav jag, Isabel och Nisse oss av för att möta upp Emelie och titta på när de glada filurerna från Södra tagit studenten. Åkte till Youssef på eftermiddagen och tittade på film. På kvällen åkte vi till café 60 med Isabel, Emelie, Nisse och Christoffer. Det var en himla rolig och mysig kväll! På vägen hem sprang jag på två vänner och jag undrar om den ena överhuvudtaget märkte att jag var där. Sötnosen mådde inte så bra.

Snart ska jag träffa en annan sötnos, men först måste jag städa klart!


Pojken som får mig att le som ett fån.

-

Ångestklumpen i magen. Tårarna om natten. Jag hatar det här.

Sommaren

Hit och dit tjatas det om (som varje år!?) att "den här sommaren kommer bli den bästa!" Tröttsamt. Sommaren blir säkerligen bra, men bäst kan den inte bli för min del. Lång tid ska spenderas utan min Youssef. De planer jag har är att umgås med Youssef så mycket som möjligt innan han åker. Det är i slutet av juni. Sedan blir det till att jobba i tre veckor. Slitigt, men pengar är najs och välbehövda. I mitten av juli bär det av till Finland med pappa (Hanna och mamma åker mycket tidigare). Tre veckor ska spenderas tillsammans med släkten innan vi åker hem igen. Förhoppningen är att Youssef ska komma dit sista veckan men det återstår att se. I augusti ska jag och Youssef åka till Vaxholm, det fick han ju i studentpresent. Sommaren kan nog bli bra, men inte bäst.


Bild från förra sommaren

Gammalt


Jag minns den där kvällen, vi var så glada trots allt det jobbiga.

Prinsessan på äventyr

Hon följde med sin prins till slottet istället för att åka hem till sig. Jackan, skorna och väskan fick följa med upp i tornet där hon gömde dem under sängen. Hon var rädd samtidigt som hon var glad. Rädd över att draken skulle upptäcka att hon var där trots att hon inte fick. Rädd över att draken kanske skulle slå henne eller kasta ut henne. Glad över att få vara i prinsens armar. Hon hade svårt att slappna av men lyckades tillslut somna in för att sedan vakna ett par timmar senare på grund av att draken slängde upp dörren. Prinsen smög därifrån, trots att det redan egentligen var för sent, och hon var tvungen att ensam ligga kvar under täcket. Rädd och ensam. Draken försvann ut från tornet men den hördes tydligt då den ilsket klampade runt. Efter en tids väntan vågade hon tillslut somna om. Någon timme senare vaknade hon på nytt och upptäckte att draken försvunnit därifrån. Hon smög fram till prinsen och bad honom komma tillbaka. Sedan somnade hon om, hon var återigen trygg i sin prins famn.


Min andra halva

Förra sommaren var riktigt jobbig under den dryga månaden jag och Youssef inte sågs. Den långa tiden som egentligen skulle ha varit sex veckor, men "bara" blev en månad och ett par dagar. Snart börjar samma visa igen. Eller egentligen har det redan börjat, nedräkningen och tårarna. Klumpen i magen och ett extra starkt behov av att vara med dig. Ångesten smyger sig på. Denna sommar ska vi vara ifrån varandra i sex veckor som det ser ut nu. Jag hoppas dock på att min prins vill och kan åka till Finland, då kanske det "bara" rör sig om fyra-fem veckor som vi ska vara utan varandra. Jag hoppas att detta är sista gången som vi ska vara ifrån varandra såhär lång tid. Jag kan inte leva utan dig.

Idag firar vi 1 år och 3 månader. Jag är så lycklig över att du är min!


Jag älskar dig!

När drömmar krockar

Avundsjukan bubblar inom mig. Jag vill också ta studenten nu! Champangefrukost, utspring, mottagning och bara få fira med alla människor jag tycker om! Ett år till i skolan har jag kvar innan det är min tur. Jag längtar så mycket! Jag orkar inte vänta!

Livet blir inte som man tänkt sig, det blir ingenting, jag kommer att behöva ändra på mina framtidsplaner, skaffa nya drömmar. Det är lite skrämmande men ändå helt klart värt det! Den största utmaningen blir nog att träna upp engelskan. Jag lär inte bo kvar i min älskade huvudstad.


Jag igår, på väg till Sebbes mottagning

Youssefs student

Torsdag 3/6: Väckarklockan ringde klockan sju och jag kastade mig upp ur sängen för att duscha. Skulle sedan baka muffins till Youssefs studentmottagning och upptäckte att det fanns för få ägg. Bakade en sats och sprang sedan till ica för att köpa mer ägg så jag kunde baka mer. Samtidigt som jag bakade åt jag frukost, fixade håret och klädde på mig. Strex efter nio mötte jag upp Melissa för att handla, sedan åkte vi hem och förberedde och gjorde oss fina.

Vid halv-ett-tiden åkte vi till Youssefs skola för att se när han sprang ut. Sötnosen såg så lycklig ut! Jag, Melissa och Adam tittade när de åkte iväg med flaken medan Sara, Anna och Issa fick åka bil hem... Sedan begav vi oss hemåt för att forsätta fixa inför mottagningen. Fick världens skavsår av de nya skorna (och har fortfarande ont.) Kvällen blev riktigt lyckad, det var väldigt trevligt och roligt! Youssef blev jätteglad över presenten som jag gav honom, och det var väl tur det.













Fler bilder dyker upp på facebook.


"Det är en god värk!"

Jag har ont i magen, jag har ont i armarna, jag har ont i benen, jag har ont i ryggen... ja i princip hela kroppen. Jag ♥ träningsvärk!

Ska snart börja göra mig iordning och sedan bege mig mot tbanan. Ska möta upp Youssef och Melissa och åka till doktorn. Därefter är det dags att åka till skolan för att ha engelska. Min sista engelskalektion. Tror jag bör träna upp min engelska inför vår resa...


Födelsedagsfirande

Efter skolan igår blev det ännu mer shopping. Mötte upp Youssef och hans kusin Issa för att köpa en ny klänning, hittade tyvärr inte den jag letade efter men kom iallafall hem med strumpbyxor, någon grej från veet och smycken till Hanna i födelsedagspresent. Lilla flickan fyller ju hela 15 år idag! Tillbringade gårdagskvällen hos Youssef.

Denna dag har jag varit på ett medeljympapass, har nog aldrig blivit så svettig! Sjukt kul var det! Funderar på att köpa ett kort på den anläggningen vi var på idag, där finns det fler pass än på den jag tränade nu under våren. Ska försöka hinna med ett till pass den här veckan men det är så svårt att få tiden att räcka till! Efter jympan har jag varit hemma och städat mitt rum (man ser golvet och dammet är borta!) Nu under kvällen har vi firat Hanna och ätit god mat och tårta.


Längtar efter sol och bad! I februari kommer vi tillbaka! Ytterligare en resa är planerad, dock med ett annat sällskap. Ni kan aldrig gissa vart.

RSS 2.0